Omzetrecords verbroken

Voor u ligt alweer de derde editie van het ondernemersmagazine GO! In deze editie besteden we aandacht aan de woonbranche op ons eiland. Naast een goed ondernemersklimaat hebben we binnen onze gemeente een goede woonomgeving nodig. EÉn van de kernpunten van Smart Water is het creëren van werkgelegenheid. Daarbij hoort dan een goed woonklimaat, maar vooral ook de daarbij behorende voorzieningen!

De economie trekt weer verder aan, vanuit diverse kanten zijn de geluiden positief en zeker in de vrijetijdseconomie wordt weer meer geld besteed. In de horecabranche is er landelijk een vacaturepiek en de ANWB voorspelde dit voorjaar dat er 10% meer toeristen naar de Nederlandse kust zouden trekken. Toch hebben niet alle ondernemers in de recreatieve sector deze geweldige voorspellingen aan den lijve ondervonden. De verwachtingen voor de afgelopen zomer zijn dus niet bij iedereen uitgekomen. Hoe komt dat? Het weer is deze zomer te wisselvallig geweest en wellicht speelt het ook mee dat juist door het aantrekken van de economie Nederlanders in de zomervakantie vaker naar het zon-zekere buitenland trekken voor hun 'hoofd'vakantie. Juist buiten het traditionele hoogseizoen om zien we een flinke stijging aan bestedingen in de recreatie, horeca & middenstand. In dit voorjaar hebben diverse ondernemers, met name op de kop van het eiland, omzetrecords verbroken. Ook afgelopen winter deed vooral de horeca hele goede zaken. De zomerverwachtingen kwamen misschien niet uit, maar in totaal zit er groei in de bestedingen in de recreatie, horeca & middenstand over het gehele jaar.

Des te meer is het dus van belang dat we op Goeree-Overflakkee jaarrond kunnen recreëren. Dan MOET je goede en aantrekkelijke 'elk-weer' voorzieningen hebben. En zo snijdt het mes dus aan twee kanten. Zorg voor een hoogwaardig woonklimaat met goede voorzieningen, daar hebben inwoners, bezoekers en ondernemers profijt van.

Veel plezier met het lezen van dit magazine over het wonen op ons buutegeweune eiland!