Jan en Janneke Roos.
Jan en Janneke Roos. Foto:

"Ontzorgen, het bespaart klanten veel zorg en tijd"

GOEDEREEDE – Na zo'n 35 jaar breed gerichte werkervaring in de bouw, vond de Goereese Jan Roos (50) het tijd om al die kennis en ervaring op het gebied van nieuwbouw, utiliteitsbouw en renovatie te bundelen en onder te brengen in een eigen onderneming: Roos Woning Service te Goedereede. Startte hij zijn carrière als timmerman, later werd hij calculator, werkvoorbereider en projectleider. Zodoende kan hij nu bogen op een expertise die onmisbaar is bij het voorbereiden en begeleiden van grote en kleine bouwprojecten van zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers. En daarvoor is hij onlangs zijn zelfstandige en onafhankelijke bouwadviesbureau gestart, waarin kwaliteit, betrouwbaarheid en service hoog in het vaandel staan.

"Een bouwbegeleider heeft als groot voordeel dat hij voor zijn opdrachtgever allerhande zorgen, denk- en regelwerk, wegneemt én geld terugverdient", legt Jan uit. "Ik spreek dan ook graag over 'ontzorgen'. Dat kan gaan over het maken van een voorcalculatie of een schetsontwerp, het opstellen van een energiebesparingsplan, het verzorgen van een vergunningsaanvraag, het selecteren van een aannemer, het uitvoeren van intensieve controles bij het uitvoeren van de werkzaamheden, maar ook het begeleiden van meer- of minderwerk, financiële begeleiding van de klant, de afhandeling en oplevering van de bouw of het verlenen van nazorg. Ook op het gebied van duurzaam bouwen en energiebesparing geef ik advies en bekijk ik of er in bestaande bouw of in nieuwbouw mogelijkheden zijn om kosten te besparen. Door als kritisch bouwadviseur op te treden, vroegtijdig fouten op te sporen en te onderhandelen met uitvoerende partijen verdient een klant het tarief dat 'ie hiervoor betaalt dubbel en dwars terug."
Een andere tak binnen Roos Woning Service is het verzorgen van allerlei dingen rondom de vakantiewoning, wat Jan samen met zijn vrouw Janneke doet. Bijvoorbeeld door hen de gehele verhuur te laten regelen, selectief met betrekking tot het toelaten van huurders. Of door een oogje in het zeil te houden als er niemand is, in actie te komen als er iets aan de hand is of kleine technische mankementen of storingen te verhelpen. Dit alles zonder te werken met ingewikkelde contracten of constructies, maar gewoon in goed overleg met de eigenaar. Ook hier spreekt Jan 't liefst over 'ontzorgen'. "Het bespaart klanten veel zorg en tijd!"
Zie voor meer info www.rooswoningservice en www.ouddorpverhuur.nl.