Afbeelding
Foto:

Flakkeesche Drukkerij: kant-en-klare kantoorruimtes in een monumentaal pand

Het statige pand aan de Voorstraat van Middelharnis heeft een veelbewogen geschiedenis. Vroeger draaiden er de drukpersen van de Flakkeesche Drukkerij. De naam raakte uit beeld, tot de nieuwe eigenaar de naam weer gebruikte voor een kantoorlocatie midden in het historische centrum van Middelharnis.
De eigenaar van het pand is V&R. Dit is een trainings- en adviesbureau op het gebied van crisismanagement en crisiscommunicatie. Het bedrijf wordt geleid door Johan de Vogel, Nancy Haupts en Michiel van der Est. Michiel en managementassistente Chimène de Penning vertellen wat het pand onder de naam Flakkeesche Drukkerij aan collega-ondernemers te bieden heeft.

Verzamelgebouw voor kantoren

Een aantal jaren geleden kocht V&R het pand, dat zich uitstrekt vanaf de Voorstraat tot de West-Achterweg in Middelharnis. In het begin verzorgde het bedrijf veel trainingen voor hun klanten in het pand. Later organiseerden zij deze bijeenkomsten dichter bij hun klanten op verschillende plaatsen in het land. Ook hadden ze het afgelopen jaar een bedrijfsonderdeel verkocht. "Hierdoor kregen we in Middelharnis meer ruimte die we zelf niet gebruikten. Daarom besloten wij om er een verzamelgebouw voor kantoren van te maken. En – omdat ik geïnteresseerd ben in lokale geschiedenis – hebben we daarvoor de naam Flakkeesche Drukkerij weer gebruikt", zegt Michiel.
Licht en fris
Het is niet te zien dat het gebouw ooit een grote drukkerij is geweest. In de afgelopen jaren is het pand grondig aangepast aan de nieuwe functie. Toen V&R erheen verhuisde, kreeg het gebouw intern opnieuw een flinke facelift. Volgens Michiel was het voorheen een wat donkere kantoorruimte. Daarvan is nu geen sprake meer. De kantoren zijn licht en voor de inrichting is gebruik gemaakt van heldere kleuren, glas en steigerhout.

All-in huurprijs

De Flakkeesche Drukkerij is geschikt gemaakt voor het onderbrengen van meerdere bedrijven. Michiel van der Est legt uit dat aan een dergelijk gebouw waar meer bedrijven in gevestigd kunnen worden een grote behoefte is. "Het is een uitstekende accommodatie voor eenmansbedrijven die eerst een kantoor aan huis hadden. Een mix van jonge ondernemingen werkt nu vanuit het historische pand. Maar ook grotere bedrijven hebben er ruimte gevonden. Door V&R is er alles aan gedaan om de prijs binnen bereik van kleine bedrijven te houden. Een kantoor is bijvoorbeeld al voor € 250,- per maand te huren. Dit is een all-in prijs en hier komen geen extra kosten bij voor bijvoorbeeld wifi of energiegebruik. Tevens kan er gebruik worden gemaakt van de kantine en vergaderruimtes." Chimène vertelt dat er momenteel al veel ruimte bezet is, maar dat er nog kantoren beschikbaar zijn. Desgewenst kan de ruimte aangepast worden naar de wensen van de geïnteresseerde huurder.
Ondernemers verbinden
Volgens Michiel van der Est past het concept van de Flakkeesche Drukkerij prima bij de populariteit van de deeleconomie, waarbij ondernemers verbinding met elkaar zoeken en waar mogelijk van elkaars diensten gebruikmaken. "Er zijn al voorbeelden van ondernemers die elkaar via onze kantoorruimte hebben gevonden en dingen samen zijn gaan doen."


In kader:
Wat heeft de Flakkeesche Drukkerij te bieden?

- Alles voor de ondernemer! Voor de startende zzp'er die een postbus nodig heeft tot aan bedrijven met personeel.
- Vrije kant-en-klare kantoorruimtes in een goed onderhouden monumentaal pand.
- Uitstekende faciliteiten: keuken, toiletten, postbus, ruime entree, snel internet met wifi en goede koffie.
- Een gedeelde tuin om te werken.
- Sfeervolle lunch- en overlegruimte met presentatiemogelijkheden.
- Goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid.
- Geen gedoe: geen servicekosten, huurprijs is all-in (gas, water en licht plus koffie, thee en water). Inclusief gebruik van de algemene ruimtes met presentatiemogelijkheden, keukens en toiletten.
Benieuwd naar de te huren ruimtes en mogelijkheden? Bel Michiel van der Est via 06-28507169 of stuur een mail naar info@flakkeeschedrukkerij.nl.
Ga voor meer foto's naar de Facebook-pagina @flakkeeschedrukkerij. Geïnteresseerde huurders vinden ook meer informatie op de website van Van Rossum Makelaardij en Funda in Business.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding