Afbeelding
Foto:

Van Welsenis Projectstoffering

Vloerafwerking tussen niets en 2000 vierkante meter, of meer

Tussen niets en 2000 vierkante meter. Dat is de core business van Van Welsenis Projectstoffering. "Maar", laat Hein van Welsenis er direct op volgen, "dat wil niet zeggen dat we groter niet doen." Een goed voorbeeld is het hoofdkantoor van ABN-AMRO in Amsterdam, waar het bedrijf in Oude-Tonge dit jaar 30.000 vierkante meter vloer onder handen neemt, en volgend jaar nog eens 20.000. "Een grote klus inderdaad."

ABN-AMRO is al jaren een trouwe klant. Van Welsenis Projectstoffering gaat het hele land door om kantoren van deze bank van een nieuwe vloer te voorzien. Cool Blue is ook zo'n opdrachtgever die de projectstoffeerder regelmatig inschakelt. Hein van Welsenis: "We gaan binnenkort aan de slag in het kantoor van Cool Blue in Antwerpen. 800 vierkante meter nieuwe vloer."

Uitstapjes over de grens komen niet veel voor; het werkterrein van Van Welsenis Projectstoffering is vooral in de regio Groot-Rotterdam te vinden. Den Haag valt daar ook onder. "We zitten ook veel in de Hoeksche Waard. Daar zijn we nu bezig om twee schoolgebouwen te stofferen. Tegelijk doen we een school in Oudenbosch."

Hard en zacht

Van Welsenis Projectstoffering stoffeert naast schoolgebouwen vooral kantoren, bedrijfsruimtes en ziekenhuizen. Zowel nieuwbouw als renovatie en zowel in opdracht van de aannemer als van de eindgebruiker. "Harde en zacht vloerafwerking als tapijt, vinyl, marmoleum en pvc – dat vormt de hoofdmoot van de werkzaamheden. Maar gordijnen en binnenzonwering ophangen doen we ook, in opdracht van de eindgebruiker."

Op Goeree-Overflakkee laat CuraMare met enige regelmaat ruimtes stofferen, zowel in het ziekenhuis als in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Dan gaat het om flinke oppervlakken. Maar voor 70 vierkante meter in bijvoorbeeld een winkel, atelier, kantoortje of dierenartspraktijk, rijdt de bus van Van Welsenis ook voor. "Het hoeft niet allemaal groot te zijn."

Hein van Welsenis, die al vele jaren actief is met zijn stofferingszaak, denkt dat er op Goeree-Overflakkee nog wel meer projectwerk te vinden is. In zijn core business – tussen niets en 2000 vierkante meter – is het bedrijf het grootste op het eiland.

25 jaar

Van Welsenis Projectstoffering kan voorts bogen op veel ervaring. Hein van Welsenis startte ooit als zzp'er – die term moest toen nog worden uitgevonden – en zijn zaak viert volgend jaar het 25-jarig bestaan. "Ook als zzp'er stoffeerde ik al in heel Zuid-Holland. Ik rolde in het projectwerk en dat trok me zo aan, dat ik zelf projecten ben gaan verkopen. Dat was de start van mijn bedrijf. Daarna is het min of meer vanzelf gegroeid, via mond-tot-mondreclame. Ik heb veel vast opdrachtgevers en kom ook steeds weer dezelfde schilders, behangers, installateurs et cetera tegen."

De groei in opdrachten zorgde uiteraard ook voor groei bij Van Welsenis Projectstoffering. Inmiddels werken er vier vaste stoffeerders. Hein van Welsenis werkt zelf ook mee en zijn vrouw doet de administratie. In geval van grote drukte kan het bedrijf een beroep doen op extra krachten. "Het gaat goed. We hebben wel last gehad van de economische crisis, dat kan ik niet ontkennen. Maar we hebben er toch aardig tussendoor kunnen fietsen. Je merkt nu dat bedrijven weer meer durven te investeren."

Gewoon goed

Van Welsenis verklaart het succes van zijn bedrijf uit drie doorslaggevende factoren: "We proberen zoveel mogelijk onze afspraken na te komen. We leveren op tijd op. En we zijn flexibel. In overleg is er altijd te schuiven in de agenda, bijvoorbeeld als de schilder of de behanger nog niet klaar is. En we doen niet moeilijk als de vloer niet leeg is als we aan de slag moeten. Maar je kunt nog zo flexibel zijn, als de kwaliteit niet in orde is, kom je nog nergens. Kwaliteit staat bovenaan. Het moet gewoon goed zijn en daar hoef je niets extra's voor te doen als je je vak goed verstaat."

Van Welsenis Projectstoffering

E-mail: info@vanwelsenis.nl
magazijn
Energiebaan 4
3255 SB Oude Tonge

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding