Afbeelding
Foto:

'Goede match geeft een kick'

Uitzendbureau DS People heeft meer in huis voor ondernemers

Ondernemers die een uitzendbureau in de arm nemen, willen een goede match: de juiste persoon op de juiste plaats. DS People kan die match verzorgen. Het uitzendbureau in Stellendam hanteert immers de leus 'the perfect match'. En, zegt medeoprichter Piet van den Doel, DS People kan nog veel meer betekenen voor ondernemers.

Tekst: Kees van Rixoort, fotografie: Wim van Vossen

DS People is gevestigd aan de Nijverheidsweg in Stellendam. Vanuit zijn kantoor heeft Van den Doel uitzicht op de haven en enkele schepen die aan de kade liggen. Een toepasselijk uitzicht, want scheepsbouw en -reparatie vormt een van de specialisaties van het uitzendbureau. "We zijn ook veel actief in sectoren als weg- en waterbouw, land- en tuinbouw en logistiek. Maar DS People werkt breder, we leveren bijvoorbeeld ook schoonmakers, administratieve krachten en orderpikkers."

"Zo werken we al jaren", vervolgt van den Doel, "op Goeree-Overflakkee, maar ook op Voorne-Putten, in het Europoort-/Botlekgebied, de Hoeksche Waard en op een gedeelte van Schouwen-Duiveland. We kennen de streek en de cultuur van de bedrijven heel goed en hebben meer kennis en ervaring dan menig ander uitzendbureau. DS People is een arbeidsmakelaar bij wie de mensen centraal staan, want zij zijn immers je kapitaal."

Naast het kantoor in Stellendam, waar zes mensen werken om 'the perfect match' tot stand te brengen, beschikt DS People over een backoffice genaamd Business People in Poeldijk (Westland). Daar zijn onder meer de salarisadministratie en de afdeling 'begeleiding ziekteverzuim' ondergebracht.

DS People werkt veel met buitenlandse flexwerkers, vooral uit Oost-Europa en Portugal. Dat heeft volgens Van den Doel te maken met de schaarste op de Nederlandse arbeidsmarkt, niet alleen als het om het plukken van peren en het koppen van tulpen gaat, maar ook als bijvoorbeeld een scheepswerf op zoek is naar een gekwalificeerde lasser, plaatwerker of pijpfitter.

"We hebben eigen wervingskanalen in Oost-Europa. DS People verzorgt naast het vervoer naar Nederland (ik sta regelmatig op Schiphol om een groep flexwerkers te ontvangen) ook zaken als huisvesting en zorgverzekering tijdens het verblijf hier. We hebben ook de mogelijkheid om mensen snel te scholen. Daar investeren we in. Het is overigens een misverstand dat arbeidsmigranten goedkoper zijn. Wij volgen de CAO welke de klant hanteert."

Geen risico

Van den Doel: "Verder is ons uitzendbureau gecertificeerd en worden we streng gecontroleerd op bijvoorbeeld veiligheid, de uitbetaling en afdrachten van premies en belasting. Dat is belangrijk: onze opdrachtgever loopt geen enkel risico."

Van den Doel noemt nog een ander voordeel: "Ondernemers hebben vaak weinig of geen tijd voor werving en selectie. Wij kunnen dit traject overnemen van de klant. Werknemers bij ons op de payroll zetten kan ook. Dan loop je als ondernemer geen werkgeversrisico"

"We leveren 'poppetjes', natuurlijk, maar we hebben veel meer diensten in huis voor de ondernemer: payroll, HRM-advies, begeleiding van het ziekteverzuim tot zelfs het schrijven van een Arbo Beleidsplan." Daarmee benadrukt Van den Doel dat DS People meer is dan een uitzendbureau.

GO-Markt

DS People kan putten uit een grote database van flexwerkers en een zorgvuldig opgebouwd netwerk. "Aan de hand van de functie gaan we zoeken en realiseren we 'the perfect match'. We bemiddelen ook voor hbo'ers en kennismigranten uit het buitenland."

"Door betrokken te zijn bij de GO-Markt bereiken we nog meer werkzoekenden. Als uitzendbureau hebben we ook een sociale functie, dit uit zich in het bemiddelen van mensen bij wie de afstand tot de arbeidsmarkt wat groter is. Denk bijvoorbeeld aan statushouders en 50-plussers. Wij denken altijd twee kanten op. Een goede match geeft echt een kick."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding