Afbeelding
Foto:

College bezoekt familiebedrijf Vido Fleur

Het college bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om persoonlijk kennis te maken met de eigenaren en de wijze van bedrijfsvoering. Op dinsdag 27 juni leidde Pieter Dogterom, een van de vier eigenaren van Vido Fleur, een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders rond in zijn bedrijf. Vido Fleur is gevestigd aan de Galatheseweg 8 in Achthuizen.

Vader Dogterom had met zijn gezin een akkerbouwbedrijf en verhuisde in 1982 van Zoetermeer naar Goeree-Overflakkee. Naast tarwe, suikerbieten en aardappelen was de belangrijkste teelt van oudsher spruiten. Toen bleek dat zijn vier zonen allemaal boer wilden worden, startte hij in 1986 met het telen van tulpenbollen; hieruit is in 2007 Vido Fleur ontstaan. Vido Fleur is een familiebedrijf van de vier gebroeders Dogterom; de naam Vido staat voor vier Dogterommen.

Inmiddels beslaat de bollenteelt 170 hectare en worden de tulpenbollen verhandeld aan Oostenrijk, Duitsland en Amerika. Naast Vido Fleur hebben zij nog een bedrijf: Mopabloem in Rijsenhout, gespecialiseerd in het broeien van tulpen op water. Deze tulpen worden wereldwijd verpakt geleverd aan supermarktketens. Het akkerbouwbedrijf bestaat ook nog steeds onder de naam Jac. Dogterom & Zn.