Afbeelding
Foto:

Samenwerken aan toekomst van de zorg

De Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits en CuraMare werken op een aantal terreinen nauw samen, dit in het kader van het zorginitiatief Paulina.NU. De scholengemeenschap voert als enige op Goeree-Overflakkee het vmbo profiel Zorg & Welzijn.

Vooral voor vmbo'ers en praktijkonderwijsleerlingen is praktijk de beste leerschool, en zo'n leerschool is de samenwerking met CuraMare. In de vestiging Nieuw Rijsenburgh werken twee dagen per week ongeveer 20 á 30 leerlingen. Zij doen er alle voorkomende werkzaamheden. Docent Greet Karssies- van Houwelingen noemt dit "onderwijs in een realistische context". Leerlingen oriënteren op het profiel Zorg & Welzijn in de onderbouw en leveren ook een bijdrage aan hun werkomgeving.

Uit de ervaringen blijkt dat de leerlingen die op een zorginstelling aan de slag gaan hierbij veel kennis op doen. Ze worden bij Nieuw Rijsenburgh breed ingezet. Aan de hand van opdrachten die bij hun profielkeuze horen gaan ze aan de slag. Zo worden er met de bewoners van de woongroepen spelletjes gedaan en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Als afsluiting van hun leerperiode werd er een picknick georganiseerd voor bewoners van Nieuw Rijsenburgh. Andere leerlingen werken mee met de technische dienst van CuraMare en doen op deze manier de nodige werkervaring op.

Uit de reacties van de leerlingen blijkt dat sommigen wel eerst wat drempelvrees hadden te overwinnen, maar dat ze later met meer zelfverzekerdheid aan de slag gingen binnen de instelling. Greet Karssies- van Houwelingen geeft aan dat de samenwerking met CuraMare heel goed gaat en dat dit voor een groot deel te danken is aan de positieve inzet van de begeleiders van de zorginstelling.

Potentiële werknemers van CuraMare worden alle vele jaren voorbereid op CSG Prins Maurits en vinden zo hun loopbaan binnen de zorg, welzijn en dienstverlening.