Afbeelding
Foto:

Van leerling tot vakman

Advertorial

Opgewekt, enthousiast en vrolijk werken leerlingen aan hun toekomst binnen het profiel Zorg & Welzijn. Leerlingen starten daarmee vanaf dag één, eerst binnen de school oriënterend op de routes gezondheidszorg, welzijn, veiligheid, facilitaire dienstverlening, sport en bewegen en uiterlijke verzorging. Vervolgens wordt in de praktijk verder georiënteerd en meteen de basis gelegd voor werknemersvaardigheden. Met alle zorg en welzijn instellingen op Goeree- Overflakkee en daarbuiten zijn samenwerkingsafspraken.

Het gaat op CSG Prins Maurits om de ontwikkeling van leerlingen tot een uitstekende vakman. Dat is niet alleen praktijkervaring opdoen en leren uit boeken. Want er is heel veel meer te ontdekken. En daar moet het ook om gaan. Groeien tot een werknemer die om kan gaan met de veranderingen binnen de zorg in de toekomst. Want één ding staat vast: alles verandert.

Er komen nieuwe beroepen met nieuwe mogelijkheden. De technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat de beroepen van vroeger weg gaan. Ons onderwijs past zich aan, aldus Pieter Brandwijk van CSG Prins Maurits.

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen een brede ontwikkeling krijgen, waarbij er veel wordt geleerd en ontdekt. Daarbij staat voor de leerlingen centraal: Wat kun je al goed, wat wil je leren en hoe ga je van betekenis zijn voor anderen? Wij vinden het superbelangrijk om dat te doen met opdrachten uit of in de praktijk en niet alleen op school. Praktisch en altijd samen met anderen. Je ontwikkelt jezelf in een praktijkgerichte school, midden in de moderne wereld en groeit uit tot een mens die in staat is om de volgende stap in je leven, je carrière, te maken.

Niet alleen binnen het profiel Zorg en Welzijn van het vmbo vindt samenwerking met partners zoals Cura Mare, Stichting Zuidwester, Stichting Sjaloomzorg, Pameijer, Apotheken, Gemiva- SVG, de Mekkerstee etc. plaats. Ook binnen de afdelingen praktijkonderwijs, mavo, havo en vwo oriënteren de leerlingen zich breed op hun vervolgmogelijkheden en werken voor deze opdrachtgevers. Zo dragen leerlingen van het praktijkonderwijs zorg voor het groenonderhoud op verschillende locaties of doen havo-leerlingen onderzoek waarbij er concrete handreikingen of oplossingen worden aangereikt, zoals het mede vormgeven en realiseren van een beweegtuin.

Kortom op CSG Prins Maurits geldt; Jouw carrière begint nu!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding