Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

Vincer optimaliseert fiscale positie van ondernemers

Bij veel ondernemers komt de accountant één keer per jaar over de vloer. Om de boeken te controleren en de jaarrekening op te maken. Tot volgend jaar... Volgens Vincer Fiscaal Adviseurs leidt dat niet tot de meest optimale fiscale positie en blijven er kansen liggen. Sterker nog: de jaarrekening is wel belangrijk, maar tevens slechts één van de bouwstenen om de fiscale situatie zo goed mogelijk te maken. Zowel voor nu als in de toekomst. En voor zowel de onderneming als voor de ondernemer als privépersoon.

Vincer is zes jaar geleden gestart door onder anderen Pieter Visser en Roel Roos. Het bedrijf, dat is gevestigd aan de Rivium Boulevard in Capelle aan den IJssel, is gestaag gegroeid en telt momenteel acht medewerkers. Rond die 'harde kern' van fiscalisten en assistent-accountants bevindt zich een 'schil' van andere professionals, zoals advocaten, notarissen en subsidieadviseurs, op wie Vincer een beroep kan doen.

Lange termijn

Pieter Visser en Roel Roos vertellen dat ze afkomstig zijn uit de accountantswereld en dat ze er daar achter kwamen dat de fiscale dienstverlening anders kan en moet. Daarom zijn ze met Vincer begonnen. "Wij zijn van toegevoegde waarde voor ondernemers als het gaat om hun fiscale positie en het optimaliseren daarvan. Eén jaar bekijken, zoals de accountant traditioneel doet, is dan niet voldoende. Vincer kijkt en adviseert over meerdere jaren, inclusief de pensionering en zelf het overlijden. Ons perspectief is de lange termijn. Dat geeft veel meer kansen en mogelijkheden om scenario's en een optimale fiscale planning te maken, met als doel zo min mogelijk belasting te betalen. De jaarrekening is daarbij maar één van de tools. Wij kijken veel breder. Is de rechtsvorm optimaal? Wanneer komt de overdracht? Wat gebeurt er als er sprake is van arbeidsongeschiktheid? De btw, de participatie van medewerkers. Hoe zit je verdienmodel in elkaar?"

Dat zijn zaken die vooral de onderneming betreffen, maar Vincer neemt nadrukkelijk ook de privésituatie van de ondernemer mee in de adviezen. "De ondernemer is ook een privépersoon en bijna alles in die sfeer heeft een fiscale kant. Denk aan een huwelijk of een echtscheiding, het krijgen van kinderen, pensionering en ga zo maar door. Het mooie is dat in de wisselwerking tussen onderneming en privésituatie een fiscale speeltuin te vinden is, die heel veel kansen biedt. Het is dus wel belangrijk om dit goed te regelen." Daarom werkt Vincer voor veel van haar alle klanten met een financiële planning, die jaarlijks wordt geactualiseerd aan de hand van aangifte en jaarrekening. Dat geeft heel veel inzicht!

Tijd voor de klant

Volgens Visser en Roos is dit een vrij unieke aanpak, waarvan steeds meer ondernemers het nut van inzien. Temeer daar Vincer de vinger constant aan de pols houdt. De fiscale regelgeving verandert immers met grote regelmaat. "Het is verstandig om daar tijdig op in te spelen en rekening mee te houden in de totale financiële planning en vermogensontwikkeling", aldus Visser en Roos. "We maken tijd voor de klant om een en ander zo optimaal mogelijk te maken. Wij bouwen aan persoonlijke relaties."

Vincer adviseert ondernemers in heel Nederland, met de nadruk op de Randstad. Van éénpitters tot middelgrote en grote bedrijven. Een specialisme is de fiscale advisering en planning van technisch innovatieve ondernemingen, waarvoor meerdere subsidiemogelijkheden in het leven zijn geroepen. "We zijn ook actief in de visserij en de foodsector", zegt Visser, die in Dirksland woont en graag de vleugels van Vincer nog meer naar Goeree-Overflakkee zou willen uitslaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding