Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

Specialisatie van Auto Koese is interessant voor ondernemers

Ondernemers houden er niet van om in een niet-passend keurslijf te werken. Dat geldt ook voor Hans Koese, eigenaar van Auto Koese in Sommelsdijk, Middelharnis en Sint-Annaland. En daarom zette hij een punt achter het Renault-dealerschap. Als Auto Koese, dat zich profileert als Renault-, Peugeot- en Citroën-specialist, is het bedrijf nog beter in staat klanten van een passend advies te voorzien. Ook ondernemers.

Hans Koese nam als 27-jarige Renaultdealer Jo Maat in Sint-Annaland over. Dat was in 2003. "Het bedrijf was stoffig en oubollig. Ik wilde er een frisse wind laten waaien en er iets van maken. Dat pakte in korte tijd positief uit. In 2007 bleek de Renaultdealer op Goeree-Overflakkee hetzelfde probleem te hebben: ingeslapen, muf, moeilijke locatie." Koese nam ook dit bedrijf over en verhuisde het twee jaar later van Stad aan 't Haringvliet naar Sommelsdijk.

Dat was een goede zet, zo bleek. "We zitten hier 'in de loop'. Het internet speelde toen nog niet zo'n grote rol bij het kopen van een auto en mensen die op zoek waren naar een auto namen ons op in hun oriëntatierondje. Men bekeek op één dag drie of vier verschillende auto's en maakte daarna een keuze. Het werkte goed. Vanaf dat moment zijn we fors gegroeid. We verkopen 850 auto's per jaar; vijftien tot twintig per week."

Hele jonge occasions

In het digitale tijdperk is er echter meer nodig dan midden in het oriëntatierondje centraal op Goeree-Overflakkee zitten. Hans Koese vond een specialisatie waarmee hij verder kon groeien, ook (ver) buiten de regio: "We importeren hele jonge occasions. Auto's van 1 tot 6 of 9 maanden met hooguit een paar duizend kilometer op de teller. Aantrekkelijk omdat de kop eraf is. Wij hebben een kanaal opgezet: van aankoop, transport en preparatie tot verkoop. Geheel in eigen beheer. Hiermee maken we het verschil en boeken we succes."

Koese vertelt dat er een continue innovatie plaatsvindt in dit segment van de markt. "Het is onze ambitie om in 2022, over vijf jaar dus, 10 procent geheel online te verkopen. We willen foto's van alle hoeken van de auto online zetten, zodat iemand in bijvoorbeeld Friesland precies kan zien wat hij koopt. Is de koop gesloten, dan leveren wij de auto ter plaatse af."

Dit jaar, 2017, kwam er een kans om ook met Peugeot en Citroën te beginnen in Middelharnis. "Zo kan iedere koper van een Franse auto bij ons terecht voor een totaalpakket van aanschaf, onderhoud en keuring. Bij alle drie de merken zijn we aangesloten bij verenigingen van specialisten. Dat heeft als voordelen dat we originele onderdelen gebruiken en altijd over de meest recente fabrieksdata beschikken."

Relatie met toekomst

Nieuw, jong gebruikt, een auto met enige ervaring – Auto Koese biedt het allemaal. "Het belangrijkste is dat we maatwerk leveren en bouwen aan een relatie met toekomst. Merk en prijs zijn niet de doorslaggevende factoren, maar wel: past dit product bij het bedrijf of de dienst die de ondernemer levert? Waar heeft u de auto voor nodig, wat verwacht u ervan? Wij denken mee en helpen de klant als klant, niet als nummer. Ondernemers ontzorgen we als het om hun wagenpark gaat. Verder staan we voor een eerlijke prijs, een goede service en snel schakelen. Wie een busje nodig heeft, heeft meestal geen zin om na de bestelling drie maanden te wachten. Het kan ook in twee, drie weken. Wij zorgen daarvoor."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding