Afbeelding
Foto:

De Prins Maurits verbreedt je horizon op allerlei manieren. Maak het ook mee!

Advertorial

Je kunt op CSG Prins Maurits terecht voor alle vormen van voortgezet onderwijs in één sfeervol gebouw. CSG De onderwijskwaliteit, het onderwijsconcept en de goede bereikbaarheid maken de school aantrekkelijk, zelfs als je wat verder weg woont.

Realistisch en op maat

Als je door de gangen van de Prins Maurits loopt, zie je meteen dat het er in elke afdeling van de scholengemeenschap anders aan toegaat. Rector Van Heest vertelt: "Onze leerlingen krijgen les in een realistische context. Hoe dat er in de praktijk uitziet verschilt per afdeling, per vak en zelfs per docent. Zo is het onderwijs in de onderbouw van het vmbo totaal anders ingericht dan bijvoorbeeld in de bovenbouw van het havo. Daarbij houden onze vakdocenten heel gericht rekening met de onderlinge verschillen. Niet alleen tussen de afdelingen, maar ook binnen een klas. Want ieder kind leert anders. Er is altijd wel een groepje dat wat extra begeleiding of juist wat extra uitdaging kan gebruiken." Kortom: op de Prins Maurits krijgt iedere leerling een kans.

Echte wereld en vaardigheden

"Wij zijn ervan overtuigd dat je het meest leert in een aantrekkelijke leeromgeving," stelt Van Heest. "Daarom doen we er alles aan om het onderwijs zo boeiend mogelijk te maken. We dagen leerlingen uit te excelleren – in het dagelijks onderwijs, maar ook met uitdagende projecten, excursies en uitwisselingen. Daarbij verbinden we ons onderwijsprogramma nadrukkelijk met de echte wereld. Je komt onze leerlingen overal tegen: achter de kassa van de Wereldwinkel, op een presentatie van het DeltaNetwerk, bij de gemeente Goeree-Overflakkee, lokale ondernemers, maatschappelijke organisaties zoals Woongoed GO en Fides Wonen, bij een benefietconcert of het nationaal watersnoodmuseum. Maar ook in het buitenland; al onze leerlingen krijgen de kans om een buitenlandse reis te maken. Want een goede school schermt zich niet af van de buitenwereld."

Verbinding

Elke afdeling legt zijn eigen accent. Voor de havo-brugklassers stond een technische excursie gepland. Marcel Vercammen, teamleider havo, legt uit waarom. "De invloed van techniek op onze samenleving is gigantisch. Daarom hebben we op de PM besloten om techniek juist in excursies en in ons projectonderwijs nadrukkelijk aan de orde te stellen. Zodoende gingen we met ongeveer negentig leerlingen naar het Science Center in Delft. Hier kregen de leerlingen een kijkje in de keuken van de TU Delft. Dat krijgen we ook terug van de kinderen. 'Wat leuk! Lekker met mijn handen bezig zijn.' Dat doen de TU-studenten heel goed. Eerst wat uitleg en kenniskwesties, daarna handjes uit de mouwen." De excursie die mavo 1 maakte zag er heel anders uit. Eerst een stadswandeling door Dordrecht en daarna naar Nationaal Park De Biesbosch. Elienne van Alphen, teamleider mavo: "Onze excursie is gekoppeld aan de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. Door deze twee totaal verschillende gebieden aan elkaar te knopen, wijzen we de leerlingen op de inrichting van Nederland." Landschap, recreatie en technologie zijn ook voor de ontwikkeling van Goeree-Overflakkee belangrijke ontwikkelingen nu en in de toekomst. Op deze manier willen we leerlingen ook bij laten dragen aan de ontwikkeling van Goeree-Overflakkee. Doet u mee?

"Uitdagend onderwijs draait niet alleen om het ontdekken van je eigen talenten, maar ook om je inzet voor een ander. De Prins Maurits verbreedt je horizon op allerlei manieren. Maak het ook mee!"

Adam van Heest, rector Prins Maurits