Afbeelding
Foto:

Herman de Blok neemt afscheid van Automotions Knöps

Na ruim veertig jaar heeft ondernemer Herman de Blok afscheid genomen van autobedrijf Knöps. In een interview in Eilanden-Nieuws blikt hij terug. "Ik had het grote geluk dat ik in de eerste maand twintig auto's verkocht."

Toen De Blok begon in 1975 verkocht het autobedrijf ongeveer 60 auto's per jaar, later liep dat aantal op tot 1600 auto's per jaar. Knöps groeide onder leiding van de gedreven ondernemer uit tot een bedrijf met een schadebedrijf, leasebedrijf, occasionhal, wasstraten, tankstations en een vestiging in Noordgouwe. In de hoogtijdagen waren er honderd mensen in dienst. Knöps kon zo stormachtig groeien door de markt goed aan te voelen en door de populariteit van het merk Opel. De Blok: "Een steengoed product. We hebben altijd 25 procent van de markt in handen gehad. Eén op de vier auto's op Goeree-Overflakkee is hier verkocht. Dat lukt door goed je best te doen, een team van goede medewerkers te hebben en klantvriendelijk en klantgericht te denken."        

Omdat hij geen opvolgers heeft, de zestig is gepasseerd en altijd 70 tot 80 per week heeft gewerkt nam Herman de Blok de beslissing om alles te verkopen. Op 1 mei heeft hij afscheid genomen van Automotions Knöps, waar hij 43 jaar werkzaam was en sinds 1984 aan het roer stond. Alleen het tankstation en wasstraat heeft hij niet verkocht. De Blok: "Zo heb ik nog wat om handen."