Afbeelding
Foto:

Meer armslag voor groeiend Delta Watersport

- Advertorial -

De locatie, Marina Port Zélande, was prima: direct aan het water en de hele dag een komen en gaan van vakantiegangers. Maar Delta Watersport had er nog maar weinig armslag. Daarom besloot eigenaar Hans P. Mulder het bedrijf te verhuizen. Na een zoektocht vond hij een pand in Stellendam met veel meer mogelijkheden. Per 1 mei 2017 is Delta Watersport daar, aan de Nijverheidsweg 30, te vinden. De klant heeft de nieuwe locatie al gevonden. "We hebben nu al meer aanloop dan in Marina Port Zélande."

Hans Mulder zit zijn hele leven al in de watersport. "Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt", zegt hij in de nieuwe ruime showroom die gevuld is met boten (vooral jettenders en rib's), buitenboordmotoren en accessoires.
Vijfentwintig jaar geleden begon hij in Marina Port Zélande met de verhuur van jachten. Delta Watersport groeide en groeide, zeker nadat de zaak in 1998 startte met de verkoop van rubberboten en buitenboordmotoren. Vanaf 2006 opereert Delta Watersport als exclusief importeur en leverancier van Williams jettenders voor Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Denemarken.

Dat is een van de redenen dat het watersportbedrijf uit zijn jasje groeide op de vorige locatie. "De boten zijn ook gegroeid", zegt Hans Mulder. Op de 600 vierkante meter in Marina Port Zélande konden hij en zijn team niet goed meer uit de voeten. "Nu hebben we aparte ruimtes voor de showroom, het magazijn, de werkplaats en de opslag, maar op de oude locatie liep alles door elkaar. Dat was rommelig en minder schoon. Je moest je kruip-door-sluip-door door de zaak bewegen."

Dat is nu, met een oppervlakte van 1400 vierkante meter, wel anders. De uitstraling is veel professioneler. Alle afdelingen zijn gescheiden, zodat Delta Watersport klanten optimaal kan helpen. Of ze nu komen voor een bezoek aan de showroom, of een afspraak hebben voor service en onderhoud. Op de nieuwe locatie, die voorheen in gebruik was als meubelmakerij met toonzaal, is bovendien ruimte voor een spuitcabine om polyester-reparaties uit te voeren.

Jettenders en rib's
Delta Watersport, dat al lang geleden gestopt is met de verhuur van jachten, is in de eerste plaats leverancier van jettenders en rib's. Boten die eigenaren van een jacht bijvoorbeeld als 'bijboot' gebruiken. Ze gaan meestal mee op het dek of het zwemplatform. "Rib's zijn heel populair", vertelt Hans Mulder. "Dat zijn rubberboten met een vaste polyester romp en opblaasbare drijvers. Zo'n rib heeft veel voordelen. Ze zijn sterk, zeer stabiel en hebben in verhouding tot polyester boten minder gewicht. Verder verbruiken rib's minder brandstof en zijn ze achter een camper of een personenauto veel lichter en dus gemakkelijker te hanteren op een trailer."

Williams vormt de hoofdmoot bij Delta Watersport, dat dus exclusief dealer is van dit Britse topmerk. In de showroom staat een grote verscheidenheid aan modellen, van 2.80 meter tot 6.25 meter, in benzine- en dieseluitvoering. Volgens Hans Mulder kenmerkt Williams zich door een zeer hoge kwaliteit, uitstekende vaareigenschappen en een ontwerpteam dat constant enthousiast bezig is om het Williams-assortiment te vergroten.
Delta Watersport verkoopt ook andere merken, zoals Avon, Zodiac en Valiant rubberboten en rib's en Mercury en Honda buitenboordmotoren. Op bestelling zijn onder andere Lodestar, Novurania, Brig, Grand, Caribe en Joker rib-boten te koop, eventueel met een Yamaha, Mariner of Suzuki buitenboordmotor. Als Gold Dealer heeft Delta Watersport een grote sortering Jobe wetsuits en funtubes in huis. Ook is er veel aanbod van gebruikte rubberboten en rib's.

Wereldwijd
De verhuizing is achter de rug. Via het mond-tot-mond-circuit weten veel mensen de nieuwe locatie al te vinden. Hans Mulder verwacht ook meer toeloop vanuit bijvoorbeeld Stellendam en Hellevoetsluis. "Op Marina Port Zélande vinden ze het wel jammer dat we vertrokken zijn, maar we blijven ook daar gewoon service leveren. Dat doen we trouwens wereldwijd, tot Mauritius toe."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding