Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

Bij Elles kookt graag voor ondernemers

- Advertorial -

Bij Elles serveert gerechten van pure, natuurlijke, onbewerkte ingrediënten, zoveel mogelijk afkomstig uit de streek. Dat laatste is een belangrijk speerpunt voor Elles, omdat ze graag samenwerkt met ondernemers uit de nabije omgeving.

Catering

Voordat de eetwinkel aan de Nieuwstraat 40 openging, nu bijna twee jaar geleden was Elles al druk in de weer met catering. "Een van de best lopende bedrijfsonderdelen, dat grotendeels draait op mond-tot-mondreclame: van het ene feestje rol je in het andere feestje." De ene keer verzorgt Elles feestjes bij mensen thuis of op locatie, de andere keer organiseert zij een proeverij met hapjes en drankjes in het gezellige bedrijfspand in Middelharnis. En dankzij de bedrijfslunches van Bij Elles ontdekken steeds meer Flakkeese bedrijven hoe gezond en lekker samengaan. "Voor een aantal scholen en bedrijven in de regio zijn we al de vaste leverancier van de broodjes en soep wanneer er een workshop of cursus gehouden wordt".

Het duurzame en lokale aspect slaat duidelijk aan en er komen al speciale verzoeken voor bijvoorbeeld de pompoensoep. Klanten vinden het erg leuk om te horen dat je met streekproducten werkt. Eieren, kaas, vlees, brood, groente, appels en peren – het komt grotendeels uit de regio. "Je helpt elkaar als ondernemers in de omgeving en je doet zaken met elkaar. Dat vind ik plezierig."

Kookworkshops en High Tea

Bij Elles heeft zich daarnaast ontwikkeld tot de thuisbasis van kookclubs en op dinsdagavonden worden er workshops op inschrijving georganiseerd. Daarmee is de zaak veel meer dan een lunchroom, waar dagelijks ook nog eens een warme maaltijd wordt geserveerd. Sinds begin dit jaar mag daar een lekker wijntje of speciaal biertje bij geschonken worden. Natuurlijk geen doorsnee drankjes, maar wijn en bier geproduceerd door eigenwijze brouwers en wijnboeren en zoveel mogelijk geselecteerd op kwaliteit en biologische en duurzame productiewijze. Naast de al bestaande (Healthy) High Tea zijn er dan ook plannen om een High Wine of High Beer aan te bieden.

Koken voor ondernemers

Voor ondernemers kan Bij Elles dus zorgen voor o.a. lunches, bedrijfsborrels, overwerkmaaltijden, taarten, kookworkshops 'gezond koken' en 'koken zonder pakjes en zakjes' en de catering bij bedrijfsuitjes. "Voor een bijeenkomst van Deltawind, waar ongeveer 140 bezoekers waren, heb ik tot nu toe de grootste hoeveelheid bij elkaar gekookt", zegt Elles Hagens, "maar met en voor kleine groepen werken vind ik toch het leukst. Zo kan ik zoveel mogelijk aandacht en liefde in het koken stoppen!"