Afbeelding
Foto:

Maritha is ondernemer van huis uit

Bij Maritha van der Valk zit het ondernemen in de genen. Ze kreeg het mee van haar vader Ab, de man die Happy Music tot een succes maakte. Als 25-jarige timmert ze al bijna vijf jaar aan de weg met Happy Weddings, een bedrijf dat bruiloften tot iets onvergetelijks kan maken.

Momenteel is het nog vrij rustig, maar in de zomer neemt het aantal bruiloften toe en breken voor Maritha drukke tot zeer drukke tijden aan. Voor 7 juli 2017, met al die zevens een magische datum voor trouwlustigen, staan er drie bruiloften in haar agenda. En het hadden er nog meer kunnen zijn…

Sinds de eerste bruiloft in 2012 – Maritha was toen 20 en net bij haar vader komen werken – is het heel behoorlijk gegaan met Happy Weddings. "Vanuit Happy Music zorgden we al voor bands en dj's op bruiloften, maar in 2012 kwam er een opdracht van een bruidspaar in Middelharnis om een feestlocatie aan te kleden in hun eigen schuur. Ik ben er ook de hele dag bij gebleven om te helpen. Toen ontstond het idee om hier meer mee te gaan doen", zegt Maritha.

Happy Weddings heeft een aantal priëlen voor de huwelijksceremonie. "De bamboe-variant wordt veel gebruikt bij bruiloften op het strand, die heel populair zijn. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook een klassiek prieel, dat op een landgoed weer goed tot zijn recht komt. Verder verzorgen we de stoelen, het geluid, de bloemen, de versiering en het entertainment. Kortom: de hele aankleding via één aanspreekpunt. Het is een totaalplaatje." Een extra dienst van Happy Weddings is het uitvoeren van de functie van ceremoniemeester.

Social media

Van mond tot mond groeide het aantal opdrachten flink, ook van buiten Goeree-Overflakkee. Maritha verklaart dat ook uit het vernieuwende van haar aanpak, de professionele website, die bij het googelen tot de eerste zoekresultaten behoort, en het gebruik van social media. "Op Facebook en Instagram kun je laten zien wat je kunt. Daar komen wel reacties op." Als sterk punt noemt ze verder dat haar dienstverlening ook bereikbaar is voor bruidsparen die minder te besteden hebben.

Maritha werkt in een familiebedrijf. Dat vindt ze fijn en vertrouwd. Ze is opgegroeid met het ondernemen en ze weet wat verantwoordelijkheid nemen is. Het mooie van haar werk noemt ze de waardering die ze krijgt. Het minder mooie: de stress die soms kan toeslaan. Minder mooi is het ook als het gaat regenen tijdens een buitenbruiloft, maar dat is maar zelden gebeurd.

Het ergste wat Maritha tot nu toe meemaakte was dat een band op het laatste moment afzegde wegens ziekte van de zanger. Gelukkig wist haar vader een andere band te regelen. "Van mijn vader heb ik veel geleerd en het belangrijkste is dat er altijd een oplossing is. Goed je best doen, investeren in nieuwe producten, de trends in de gaten houden – dat is belangrijk om de stijgende lijn voort te zetten."

De drukke zomer komt eraan, dan is Maritha gerust vijf of zes dagen per week in de weer. "Eigenlijk ben ik hier 24/7 mee bezig", zegt ze. "Offertes maken, afspraken maken, alles goed voorbereiden…" Zelf zou ze ooit het liefst trouwen in een oude boerenschuur. Prachtig aangekleed door haar zelf, natuurlijk…