Afbeelding
Foto:

Single reizen

Mensen die niemand hebben om mee op vakantie te gaan, hebben tegenwoordig een heel goed alternatief: de singlereis.

Veel mensen denken dat deze reizen bedoeld zijn om een partner te vinden, terwijl singlereizen niet anders zijn dan andere groepsreizen met het verschil dat er mensen meegaan zonder partner.

Dit betekent dat je niet alleen hoeft te eten en je je geen derde wiel aan de wagen hoeft te voelen zoals bij veel gewone groepsreizen met stellen en families.

De meeste singlereizen hebben bovendien een behoorlijk gevuld programma waarbij veel bezienswaardigheden worden bezocht. Dat betekent met zijn allen vroeg uit de veren, ontbijten en vervolgens samen op stap om mooie dingen te bekijken. Ook worden er vaak gezamenlijke maaltijden opgenomen in het programma waardoor er al snel leuke contacten ontstaan. Aan het eind van de dag kan iedereen zelf beslissen hoe hij de avond doorbrengt, vroeg naar bed, met een groepje iets bekijken, een wandeling maken of de bloemetjes buiten zetten. Ook is het mogelijk je eigen gang te gaan en je aan het groepsgebeuren te onttrekken.

Dat zich groepjes vormen binnen een groep van gemiddeld tussen de 10 en 20 personen is niet vreemd. Iedereen heeft wel een voorkeur voor bepaalde mensen en dat komt natuurlijk ook tot uiting op een single reis. Sommigen gaan met een specifiek persoon een leuke vriendschap aan, anderen met een paar mensen en wisselen gedurende de reis steeds van gezelschap. Soms zijn die vriendschappen blijvend, soms blijven ze beperkt tot een telefoontje of een kaartje.

Vanzelfsprekend ontstaan er ook wel relaties tijdens single reizen, maar wie met deze verwachting op reis gaat, heeft grote kans teleurgesteld thuis te komen. Over het algemeen zijn de deelnemers aan een single reis mensen die een leuke vakantie willen, maar dat niet alleen willen ondernemen. Het merendeel heeft geen grote verwachtingen van grote liefdes die ze zullen ontmoeten. Overigens hebben sommige deelnemers aan een singlereis gewoon een partner. Dat kunnen mensen zijn die bijvoorbeeld niet durven te vliegen, ziek zijn, niet naar een bepaald land willen of geen tijd hebben voor een vakantie.

Wat opvalt bij de deelnemers aan singlereizen is dat de leeftijden vaak heel erg variƫren. Sommige organisaties brengen zelf een schifting aan, maar de meeste reizen staan open voor iedereen van elke leeftijd. Dat betekent dat in een groep mensen van begin 20 kunnen zitten, maar ook van eind 70. Vaak is dat een hele leuke mix, die kan zorgen voor veel gezelligheid.

De meeste reisorganisaties hebben single reizen in hun pakket, bent u alleen en wilt u er eens op uit dan is een single reis een goede optie.