Ook voor honden zijn er foute kersttruien.
Ook voor honden zijn er foute kersttruien. Foto:

Galajurk vs. foute kersttrui

Wat betreft mode is kerst een periode van uitersten. Iedereen doet zijn best om er feestelijk uit te zien in de kerstperiode. Voor familiebezoeken, borrels en andere bijeenkomsten besteedt iedereen net wat meer aandacht aan het uiterlijk dan normaal. Dat betekent glanzende jurken en heren die strak in pak gekleed gaan. Aan de andere kant wordt de foute kersttrui steeds populairder.

Het verhaal wil dat de foute kersttrui is ontstaan in de jaren '30, Amerika ging toen gebukt onder een zware economische depressie. Het warm stoken van huizen was een probleem, dus droeg iedereen dikke truien om warm te blijven tijdens de kerstdagen. Vandaag de dag worden de truien niet meer alleen gedragen omdat ze lekker warm zijn, maar vooral om een statement te maken tegen alle chique outfits. De trend is overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar wordt in Nederland steeds populairder.

Kader: Kleur bekennen
Kerst wordt door veel mensen geassocieerd met de kleur rood, die kleur zie je dus veel terugkomen in kerstoutfits. Het is een prima keuze, maar bedenk wel dat rood behoorlijk opvalt. Dus als je liever niet het middelpunt van de aandacht wil zijn is zwart of donkerblauw een veilige keus.

Op sommige kerstborrels is het een voorwaarde dat je in een foute kersttrui verschijnt.
Met kerst mag je flink uitpakken met je outfit. Denk aan glimmende stoffen en opvallende sieraden.