Afbeelding
Foto:

Slagerij Floresteijn maakt de feestdagen tot een culinair succes

De feestdagen zijn bij uitstek de tijd om met elkaar iets lekkers te eten. Daarom maakt keurslager Floresteijn in de aanloop naar kerst en oud en nieuw overuren. De slagerij in Ouddorp en Burgh-Haamstede heeft een indrukwekkend aanbod om de feestdagen tot een culinair succes te maken.

"Mooie, lekkere, verse, ambachtelijke, feestelijke producten", zegt Jan Floresteijn. Dan volgt zijn opsomming: "Rund, varken, kip, kalkoen, wild, gevogelte, kalfsvlees, lamsvlees, rollades en gevulde rollades. Salades. Het is echt te veel om op te noemen… Schotels voor het fonduen, steengrillen en gourmetten. Naast de standaardschotels kunnen klanten zelf schotels samenstellen. Maatwerk voor de klant dus."

De keurslager heeft een oog voor trends en verwacht op grond daarop veel belangstelling voor wild en 'groot' vlees als côte de boeuf, ribeye en rosbief. "En het 'vergeten' stukje vlees, zoals bavette en diamanthaas. Bavette eet je als een biefstuk, maar je kunt er bijvoorbeeld ook heel goed een heerlijke rollade van maken. Of carpaccio: dun snijden, rucola en pijnboompitjes erbij… Heerlijk, gemakkelijk te bereiden en snel klaar."

Primeur met Solaes

Een mooie primeur is de gekookte ham die is bereid met Solaes, het Flakkeese bier dat eerder dit jaar in productie is gegaan en behoorlijk populair is. "We gaan meer producten met Solaes maken", zegt Jan Floresteijn. "Denk aan een gedroogd worstje met bier, dat nog voor de kerstdagen bij ons verkrijgbaar is."

Veel mensen weten de weg naar slagerij Floresteijn te vinden. Dat heeft volgens de slager alles te maken met de kwaliteit, het ambachtelijke en de zelfgemaakte producten. Maar ook omdat klanten er altijd terecht kunnen voor tips en recepten.

Vier aanraders voor de feestdagen.

Wild

Vlees van wild is iets donkerder van kleur, zeer smaakvol en gezond. De dieren hebben veel bewegingsvrijheid gehad, waardoor het vlees veel smaak heeft kunnen ontwikkelen. Verder bevat wild doorgaans weinig vet en is het rijk aan ijzer en eiwitten. Met zo veel smaak is er weinig extra's nodig om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Zoals hertenstoof met peperkoek. Het recept ligt bij slagerij Floresteijn in de winkel.

Naast hert (biefstuk, goulash, filet) is ook het volgende wild verkrijgbaar: haas, wildzwijn, ree, fazant, parelhoen, kalkoen, eend, patrijs, duif en konijn. Allemaal vers uit eigen voorraad.

Gourmet

Altijd een echte topper tijdens de feestdagen. Slagerij Floresteijn heeft de schotels zorgvuldig samengesteld: standaard, standaard all-in (met diverse sausjes, stokbrood en kruidenboter), de uitgebreidere de luxe en de luxe all-in (met als extra ook nog salade).

Wie liever zelf een gourmetschotel samenstelt heeft bij Floresteijn volop de gelegenheid. Hij of zij kan kiezen uit biefstuk, mini gehakt-cordon bleu, mini Hawaï-spies, mini kipsaté, varkenshaas, shoarma-reepjes, kipfilet en mini hamburgers.

Rollades en lamsvlees

Geknoopt tot perfectie, dat zijn de rollades van Floresteijn. Een aanrader voor de feestdagen in verschillende varianten: Oma's kiprollade, bavette-rollade, appeltaartrollade, varkensfiletrollade en runderrollade. De laatste twee zijn handgeknoopt en gaan al jaren in groten getale over de toonbank in december.

Het lamsvlees van Floresteijn komt uit Nieuw-Zeeland, hét lamsvleesland. Heerlijk, eerlijk en met een smaak die zich zonder meer onderscheidt. De slager verkoopt braadstukjes en gevulde lamsracks.

Oma's kip

Met Oma's kip kun je tijdens de feestdagen heel goed voor de dag komen: scharrelkip die toegankelijk, vertrouwd en vol van smaak is. Een stuk vlees met een stevige en malse structuur, van een kip die gezond is opgegroeid. De kip heeft honderd procent plantaardig voer gekregen en had meer ruimte om te leven. Dat is te proeven. Oma's kip is te verkrijgen als hele kip, kipfilet, bouten, dijenvlees, drumsticks en borrelboutjes.

Natuurlijk zijn alle vleesspecialiteiten in voorraad, inclusief entrecote, tournedos, varkensrack, fricandeau, varkenshaas, kalfsoester, kalfsentrecote, kalfsschnitzel en kalfsschenkel. Het is inderdaad veel te veel om op te noemen. En dan hebben we het nog niet eens over de winterbarbecue. Gezellig naar buiten, warm aangekleed, met een kop warme chocolademelk of een glas glühwein rond de barbecue... Slagerij Floresteijn kan er meer over vertellen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding