Afbeelding
Foto en tekst: Jan Baks

Voertafel zorgt voor leven in de tuin

Vogels kan je het hele jaar voeren, maar in de winter hebben ze het harder nodig, want dan is het moeilijker om voedsel te vinden in de natuur. Ook zijn de vogels dan dichter bij de huizen en laten ze zich makkelijker zien.

Tegenwoordig kan je overal voedsel kopen, zelfs in de supermarkten zijn speciale afdelingen waar je van alles kan kopen. Zadenmengsels zijn goed,fruit,pinda's,pindakaas,vetbollen,rozijnen, maar ook broodkruimels, maar niet te veel, want dat is te zout.

Leuk is een voertafel, daar komen vaak grote vogels op af, zoals de Turkse tortels. Ongebrande pinda's in een pindasilo, daar heb je vaak lang plezier van. Koolmezen en pimpelmezen en soms ineens een horde staartmezen komen hierop af. Soms als je geluk hebt, hangt er ineens een grote bonte specht aan de pinda's.

Vanuit het raam is het leuk te kijken welke soorten je allemaal in de tuin kunt zien. De meest voorkomende vogels moet je wel kunnen zien, zoals de Merel,de Heggenmus,de Koolmees, de Pimpelmees, de Roodborst, de Vink en de Turkse Tortel.