Afbeelding
Foto:

Pollies Kookstudio breidt uit met de 5 elementenleer

- Advertorial -

OUDE-TONGE - Pollies Kookstudio is al meer dan 15 jaar actief in het verzorgen van kookavonden voor particulieren en bedrijven. Recent is hier een dimensie aan toegevoegd: kookavonden volgens de 5 elementen bij de 5 Elementen Kookstudio!

De leer van de 5 elementen is gebaseerd op het voeden van orgaanparen en wordt al meer dan 3000 jaar toegepast in de Traditionele Chinese Geneeskunde. In de Middeleeuwen was dit in Europa ook bekend als kloostergeneeskunde.

De 5 elementenleer baseert zich op het individu en leert je je organen te voeden. Dit houdt in dat je gaat kijken naar welke ingrediënten er bij jou passen, zodat je je weer optimaal voelt. Naast een aantal specifieke eigenschappen, baseert de leer zich ook op een zogenoemde thermische werking van een ingrediënt. Een ingrediënt kan je afkoelen (zoals een citroen of sinaasappel) of verwarmen (slok whiskey of glühwein). Door te spelen met ingrediënten en hun werking, is het ook mogelijk om verschillende klachten aan te pakken. Denk hierbij aan prikkelbaar-darmsyndroom, kouwelijkheid, futloos zijn en obstipatie.

De 5 Elementen Kookstudio verzorgt zowel cursussen als consulten. Aangezien koken centraal staat in deze leer, is het mogelijk om een cursus te volgen die meerdere avonden beslaat. In deze cursus wordt er gekeken naar je klachten en welke ingrediënten er bij je passen. Uiteraard worden hier dan gerechten mee gemaakt. Ook bij de consulten komt het koken aan bod, eventueel met een geplande avond waarbij er meerdere deelnemers zijn. Zoals je van ons gewend bent, krijg je alle recepten mee naar huis.

Gezond bedrijf

Voor bedrijven die de gezondheid van het personeel hoog in het vaandel hebben, hebben wij een masterclass spijsvertering versterken. Volgens de 5 elementenleer begint een gezond lichaam bij een gezonde spijsvertering; iemand met een slechte spijsvertering kan immers moeilijk voedingstoffen in zich opnemen. Naast de masterclass is het ook mogelijk om een avond te organiseren waarbij wij van tevoren de klachten van de werknemers al onder de loep hebben genomen. Op deze avond wordt er een presentatie gegeven, toegepast op de ingezonden klachten. Vervolgens gaan jullie aan de slag met recepten die kunnen helpen om deze klachten te verminderen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

<Kader> Contact
www.vijfelementenkookstudio.nl
0187-641147
info@5elementenkookstudio.nl

Afbeelding