Afbeelding
Foto:

Blauwe hap

Weinig! Dat is meestal het antwoord dat ik geeft op de vraag die mensen me nog steeds regelmatig stellen …. "wat mis je op het eiland?"

Maar als ik toch stiekem wat mag noemen, is het een blauwe hap. Een wat? Ja, een blauwe hap. Waar die naam precies vandaan komt zijn de meningen over verdeeld. Wat wél zeker is, dat het altijd gaat om een Indische maaltijd met rijst. En dat je die in Den Haag op bijna elke straathoek kan krijgen zal je niet verbazen. Niet alleen Indisch eten trouwens, maar de meest heerlijke gerechten uit alle windstreken van de wereld. Nasi goreng, roti met kouseband, een overheerlijke Indiase curry … loopt het water je al in de mond?

Natuurlijk kan ik eten na een Haagse werkdag meenemen vanuit de stad, maar het is natuurlijk wel zo makkelijk om het in je eigen buurtje te halen of te laten bezorgen. En tot mijn grote vreugde ontdekte ik onlangs dat dit ook op ons eiland kan, en wel bij Moontjes Toko. Gewoon bij mij om de hoek, in Sommelsdijk! De gerechten van Moontje, alias Monique, komen uit eigen keuken en worden gemaakt met verse groenten van de boer. Thuisbezorgen is onderdeel van de service.

Probeer ook eens de smoor kip en de sambal goreng telor boontjes met nasi, bami of witte rijst. Of laat je verrassen door een broodje garnaal met kouseband! Ben je niet zo'n fan van Indisch eten, niet getreurd. Want met veel liefde bereidt Moontje ook een Hollandse maaltijd met aardappels, groente en vlees voor je, mét toetje.

www.moontjestoko.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding