Tieleman Keukens Run
'De enige wegwedstrijd van tien kilometer op het eiland'

Eric Wolfert is een bekende naam in de atletiekwereld. Hij is een fervent hardloper en is één van de stuwende krachten achter de Tieleman Keukens Run. Hij vertelt dat er tussen de 200 en 250 lopers aan de start worden verwacht.

"Het mooie aan hardlopen is dat de inspanning tegelijk ontspanning kan zijn. Na een drukke dag even een rondje door de Flakkeese polders, dat is heerlijk! Als prestatiegerichte loper is het uiteraard ook leuk om je persoonlijke records te verbreken of hoog te eindigen in een wedstrijd, dat geeft extra voldoening op de geleverde trainingsarbeid."

Dit jaar is Wolfert één van de favorieten om als eerste Flakkeese loper over de finish te komen. "Maar," vertelt hij, "Van buitenaf zal er zeker geduchte concurrentie komen. Bij de dames kunnen we rekenen op Laurey van den Berge als sterke Flakkeese troef.

De fanatieke loper benadrukt dat de Tieleman Keukens Run voor iedereen is. "Recreanten moeten zich zeker niet af laten schrikken door de snelle lopers, goed bekeken zijn dat er maar een paar. Juist voor iemand die voor het eerst een 10 km wil lopen is een regionale loop als deze een prima begin. Snelheid en geluk is relatief, een toploper kan balen van 35.10min omdat hij onder de 35' wilde lopen en iemand die voor het eerst binnen het uur finisht is super blij!"

De hardloopwedstrijd is zeker niet de enige samenwerking tussen Atletiekvereniging Flakkee en Tieleman Keukens. Het bedrijf in Middelharnis is al vele jaren verbonden als sponsor van AV Flakkee/ Eric Wolfert: "De samenwerking is uitstekend. Sinds 2014 is Tieleman Keukens ook kledingsponsor voor een aantal snelle Flakkeese lopers, dat heeft de band nog extra versterkt."

Kader: Meedoen?

Datum: Zaterdag 16 september
Locatie: Parkeerterrein bij Tieleman Keukens
Afstanden: 5,2 en 10 kilometer
Start: 13.00 uur
Inschrijven: www.avflakkee.nl en vanaf 12.30 uur in De Staver
Kosten: € 6,- voor 5,2 km en € 8,- voor 10 km.
Vanaf 11.45 uur zijn er jeugdonderdelen.