Afbeelding
Foto:

Flakkee is thuis

Alweer bijna een jaar wonen wij op het eiland. Een jaar! De tijd is echt voorbijgevlogen. De eerste periode waren we druk met verbouwen, opknappen en inrichten van het huis. Daarna volgde de tijd van ontdekken en verkennen. De keren dat ik in mijn eigen dorp de weg kwijt was zijn niet op één hand te tellen. En nu is dan de tijd gekomen dat ik denk, ja, ik woon écht op Goeree-Overflakkee. Ik ben bijna een Flakkeënaar!

Afgelopen zomer zijn wij zoals elk jaar met onze oude camper op vakantie gegaan. Op de bonnefooi, heen waar de zon schijnt. Maar nog nooit eerder kriebelde het zo om weer naar huis te gaan. Thuiskomen. Nieuwgierig naar hoe alle plantjes in de tuin erbij stonden en of de courgette in de moestuin goed was gegroeid. Weer koken in mijn eigen fijne keuken, weer slapen in het vertrouwde bed. Het dag hóór in de winkels en de oudere mannetjes kletsend op de bank voor het Diekhuus. Thuis.

Fietsen

Al sinds wij op het eiland wonen is Battenoord een van mijn lievelingsplekjes. Kan niet precies uitleggen waarom. Zal wel de combinatie zijn van het water, de schapen, het weidse uitzicht en de wind die er zo lekker door je haar gaat. Als we gaan fietsen gaan we er vaak even langs. Onlangs was ik op een zondagmiddag alleen thuis en kon ik het niet laten; toch weer even naar dat plekje. Vanuit huis in Sommelsdijk fiets ik door de polder richting het Faunapark, langs camping 't Anker en dan hup, de dijk op. Eerst even turen over het water en mijmeren voordat ik doorfiets naar de haven van Herkingen. En dan is het natuurlijk tijd voor een rustpauze en een drankje, want haast heb ik een stuk minder sinds ik op Goeree woon. Vanaf daar koers ik dan weer richting huis, waar ik na een kilometertje of 20 voldaan op de tuinstoel plof en geniet van alles wat groeit en bloeit in mijn Flakkeese tuin.

Ik ben een gelukkig mens!

Afbeelding
Afbeelding