Afbeelding
Foto:

Leer golfen deze zomer

Er zijn van die sporten die er makkelijk uitzien, maar toch moeilijk zijn om aan te leren. Golf is zo'n sport. Op het eerste gezicht ziet het er simpel uit, maar als je eenmaal zelf met een golfclub in je handen staat blijkt het toch een hele uitdaging om de golfbal in de hole te slaan. Net buiten Melissant is golfbaan Catharinenburg te vinden, nieuwelingen kunnen er terecht voor een kennismaking met de golfsport, of een complete cursus om de sport onder de knie te krijgen. Ervaren spelers kunnen een balletje slaan op de 18 holes golfbaan.

Als nieuweling leer je allereerst het putten, dat betekent van korte de afstand de bal met zo min mogelijk slagen in de hole laten rollen. Daarnaast moet je leren om met een swing de bal over een grote afstand te slaan. De golfsport zit barstensvol Engelse woorden. De tee, club, chippen en de green bijvoorbeeld. Maar na een kennismakingsles kennen al die woorden geen geheimen meer. Het mooie van de golfsport is dat je het lekker in de buitenlucht speelt en dat de sport tot op hoge leeftijd kan worden beoefend. Het is een gezonde activiteit, tijdens een ronde over de golfbaan worden er ongemerkt flink wat kilometers afgelegd.

En het ook zeker uitdagend, om de bal in zo min mogelijk slagen op de juiste plek te krijgen is er veel training en techniek nodig. Wikipedia beschrijft het als volgt: "Golf is een combinatie van bewegings- en denksport. Elk van de talloze plaatsen waar een bal kan liggen, vereist een juiste beoordeling en aanpak. De beoordeling van het terrein, de afstand en de richting, de invloed van de wind, de keuze van en de kracht van de slag; het zijn allemaal factoren van het 'geheim van het golfspel'."

Ook mensen die niet van golf houden kunnen een kijkje nemen bij de golfbaan, in het restaurant is iedereen welkom. Vanaf het ruime terras zie je de golfers hun swings maken. Alle spelers op de baan hebben hun eigen handicap, dat klinkt vreemd, maar zegt iets over het niveau. Vraag maar eens aan golfer naar zijn handicap. Zelf ervaren hoe het is om te golfen, kijk dan voor meer informatie op: www.catharinenburg.nl.