Afbeelding
Foto: Jan Baks

Recreatie en natuur

De gemeente heeft in samenwerking met de VEERO een visie op de toekomst van de recreatie op het eiland ontwikkeld. Ouddorp Kust Ruimte Rust (werkgroep van NLGO) mocht haar mening geven.

Het hele idee achter de recreatievisie is dat de toerist van de toekomst komt om de natuur te beleven. Daar zijn we als NLGO natuurlijk positief over. Er komt meer natuur die toegankelijker wordt. Dat betekent enerzijds betere wandel- en fietspaden, betere bewegwijzering, meer fluisterboten, enzovoort. Maar ook "overnachten in de natuur".

We zijn niet principieel tegen het toegankelijk maken van natuur. Maar ieder plan moet apart beoordeeld worden. Gelukkig wil de gemeente een Tourism Board instellen, met daarin vertegenwoordigers uit recreatie, bedrijfsleven en natuurorganisaties. Deze klankbordgroep moet er op toe zien hoe de uitvoering van de plannen verloopt. OKRR is hier blij mee, het is beter voor aanvang van een plan met alle partijen te overleggen dan achteraf tegenover elkaar te staan. We gaan met alle natuurorganisaties overleggen hoe we ons gaan organiseren om het bouwen in de natuur te voorkomen.

Tekst Gjalt Huppes, foto's: Jan Baks

Afbeelding