Afbeelding
Foto:

Klimmen, klauteren en kliederen

In Speelnatuur Tiengemeten kunnen kinderen zich naar hartenlust uitleven in de natuur. Door het water banjeren, over de touwbrug klauteren, verstoppen in een vogelhuis, of jezelf insmeren met modder. Het kan allemaal in de ruige wildernis op het eiland in het Haringvliet. De reis ernaartoe is ook al een avontuur, met de veerpont steek je het water over. Het eiland is sowieso een leuk uitstapje voor natuurliefhebbers, die kunnen hun hart ophalen aan de vogels, wilde runderen en het weidse uitzicht. In het Rien Poortvliet museum, dicht bij de haven, kunnen bezoekers het werk van deze veelzijdige schilder bekijken.

Speelnatuur is dagelijks geopend van 10.15 tot 16.45 uur, op maandag gesloten. Kijk voor meer informatie en om kaarten te kopen op www.Natuurmonumenten.nl/tiengemeten.

Hoe kom je er?

Naast de veerpont vanaf Nieuwendijk in de Hoekse Waard vaart ook de waterbus naar Tiengemeten. Vanaf Stad aan 't Haringvliet vaart de Heicondias. Kijk voor meer informatie op de websites:
www.dehoekschevaart.nl/veerpont-stad-aan-haringvliet
www.waterbus.nl/haringvliet
www.Natuurmonumenten.nl/tiengemeten

Foto's: Janko van Beek

<Kader> Buutenplaets

Op 1 augustus opent de eerste natuurspeelplaats op Goeree-Overflakkee. Buutenplaets, de natuurspeeltuin bij de Galathese haven, is een heerlijke speelplek voor kinderen. En ook nog eens op een mooie locatie pal naast het brede Volkerak, waar je in de zomer heel veel bootjes en schepen voorbij ziet varen. Bij Paviljoen Sluishaven kun je na het spelen aanschuiven voor een lekkere maaltijd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding