Afbeelding
Foto: Jaap Peeman

Leo en Ina van den Doel

Na Purmerend weer terug op het eiland

Zomergasten. Leo en Ina van den Doel zijn een uitzondering op de regel. Ze zijn het hele kampeerseizoen te vinden op het Ouddorpse park Toppershoedje, behalve in de zomervakantie dan. Want de caravan is van hun zoon en die gaat er in de zomer zelf mee op pad. Het echtpaar is, na jarenlang in Noord-Holland te hebben gewoond, teruggekeerd naar Goeree-Overflakkee. "We waren het al snel weer gewend op het eiland."

Leo en Ina zijn van oorsprong Sommelsdijkers, maar 21 jaar geleden moesten ze vanwege het werk van Leo verhuizen naar Purmerend. Een totaal andere streek dan het eiland. Het was dus een grote stap om in de Noord-Hollandse plaats te gaan wonen. Toch hebben ze hier nooit spijt van gehad. "We woonden daar in een leuke buurt en we konden met de bus naar het werk in Amsterdam." Drie jaar geleden zijn ze weer naar het eiland gekomen. Ze wonen aan de Westelijke Achterweg, in een woning die nieuw gebouwd is. Maar wel in dezelfde stijl als de oorspronkelijke bestemming: een landbouwschuur. Hoewel ze prima woonden in Purmerend kozen ze er toch voor om weer naar Sommelsdijk te gaan. "Deze stap was minder groot", geven ze aan en ze waren het al vlug weer gewend op het eiland.

De maanden dat ze in de caravan op Toppershoedje zitten genieten ze volop. En ze vertellen dat vakantie vieren dicht bij je woonplaats veel voordelen kent, "als het koud is of regenachtig vertrekken we weer naar Sommelsdijk, maar het is ons wel opgevallen dat het in Ouddorp vaak mooi weer is". Toppershoedje ligt op een steenworp afstand van het strand, maar het strand is niet per se wat hen trekt; ze komen er maar weinig. Wel fietsen ze dolgraag in het gebied rond Ouddorp door de mooie landelijke weggetjes. En daarnaast genieten ze natuurlijk volop van Toppershoedje, een rustige camping waar ook veel voor de kinderen te doen is. Handig, want hun kleinkinderen komen regelmatig naar de camping. Ze waarderen de onderlinge contacten met de campinggasten, een flink deel van de 'langkampeerders' is van het eiland afkomstig. Ze houden dan ook ontzettend van hun 'plekje' op het park en voelen zich écht te gast in hun eigen woonomgeving. Zowel in Ouddorp als in Sommelsdijk hebben ze het prima naar zin.