Afbeelding
Foto: Jaap Peeman

In Ouddorp genieten we net zo hard als in het buitenland

Martijn Wenting en Irene Ubeda hebben het razend druk in de zomerperiode. "Wij verdienen deze tijd van het jaar onze boterham voor de winterperiode. We werken acht maanden op rij om in de winter vier maanden op reis te kunnen." Martijn werkt als manager bij Beware Beach op de Brouwersdam, Irene werkt bij de VVV in Renesse en daarnaast ook bij Beware Beach. Ze geven er onder andere kitesurflessen. Het sportieve stel is gek op de zee. "We gaan zo vaak mogelijk lekker surfen, zwemmen en kitesurfen."

Ze wonen in een Tiny House, een huis op wielen van vijftien vierkante meter. "Vroeger zaten we in een caravan, maar op een gegeven moment wil je wat anders en snak je naar een huisje. We hebben ons Tiny House zelf gebouwd, het is grotendeels zelfvoorzienend en net zo comfortabel als een gewoon huis." Op hun plekje op de camping zitten ze midden in de natuur. "'s Ochtends stap je de deur uit en zit je gelijk met je bakje muesli in de zon!" Hun bijzondere huis trekt veel aandacht. "Tegenwoordig houden we de media een beetje af, want we krijgen zoveel aanvragen voor interviews en opnames." In mei organiseerde ze een open dag, zodat mensen kennis konden met hun rijdende huis. "Ze stonden versteld van het aantal belangstellenden, op het hoogtepunt waar er 25 mensen bij ons Tiny House."

Op de Klepperstee maken ze het hele kampeerseizoen mee. "In het begin zitten er niet eens blaadjes op de bomen en een paar maanden later vliegen de vogels uit en kwaken de kikkers de hele nacht door. De zomervakantie is hectisch maar ook weer gezellig druk. Wanneer je langzaam genoeg begint te krijgen van de drukte is het alweer september en wordt het alweer rustiger."

Deze zomer is al het vijfde seizoen op Goeree-Overflakkee. "We zeggen nog steeds tegen elkaar, wat wonen we toch op een mooie plek. Het bos, de zee, de duinen en het Grevelingenmeer. We hebben inmiddels al aardig wat landen gezien, maar wanneer thuis in ons Tiny House bij Ouddorp genieten wij minstens zo hard!