Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

Computer Service Ouddorp heeft altijd een goede oplossing in huis

-advertorial-

Drie jaar geleden begon de toen 15-jarige Yoran Kuiper Computer Service Ouddorp. Na een rustig eerste jaar, waarin hij vooral het netwerk van bekenden bediende, is het bedrijf explosief gegroeid. Dat is onder meer te verklaren uit het brede pakket van Computer Service Ouddorp, eerlijke prijzen, klantvriendelijkheid en goede afspraken.

Tekst: Kees van Rixoort, foto's: Wim van Vossen

Let op, zegt Yoran Kuiper: het is niet Computerservice Ouddorp, maar Computer Service Ouddorp. Drie woorden dus. "Het is simpel: waar ons bedrijf om draait is service verlenen. We doen iets met computers, richten ons op service rondom computers, inclusief netwerken, en zijn gevestigd in Ouddorp."

'We doen iets met computers' – maar wat? De opsomming van activiteiten die Yoran Kuiper geeft is best indrukwekkend: "Reparatie, onderhoud, advies en verkoop van computers en alles eromheen, zoals internet, wifi, randapparatuur, het aanleggen van netwerken en het bouwen van websites. Verkoop is niet het hoofddoel, maar een onderdeel van ons pakket. Computer Service Ouddorp kan op dat gebied adviseren, leveren, installeren en afleveren. Wij bieden een totaaloplossing, van A tot Z."

Particulier en zakelijk

Een totaaloplossing voor particulieren die tobben met bijvoorbeeld een langzame computer of niet goed functionerende wifi, maar zeker ook voor zakelijke klanten. Een speciale poot van Kuipers bedrijf, Out of the Box Media, houdt zich bezig met grotere installaties en servers bij bedrijven. Naast Computer Service Ouddorp, dat zich vooral richt op particulieren en het midden- en kleinbedrijf, en Out of the Box Media, is er Computer Cursus Ouddorp, dat cursussen verzorgt voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Yoran Kuiper: "In de zomer hebben we cursussen iPad, tablet en smartphone om mensen wegwijs te maken op die apparaten. Daar is veel behoefte aan. Via een cursus kunnen we het plezier van de gebruiker terugbrengen. Alle cursisten krijgen bovendien een handig boekje om alles nog eens na te lezen."

Het bedrijf is gevestigd aan de Koolweg 4 in Ouddorp. "Wij hebben geen winkel, maar werken op locatie. Heeft iemand bijvoorbeeld een verouderde computer, dan vraag ik of ik een aanbod mag doen voor een nieuwe. Computer Service Ouddorp heeft een haal- en brengservice, die voor ouderen en minder validen gratis is. We zijn vooral actief op de kop van het eiland."

De vragen die Yoran Kuiper en zijn collega, een stagiair die volop meedraait, van klanten krijgen zijn heel divers. En die vragen leiden dan ook tot een grote diversiteit van activiteiten. Van het repareren van een kapot beeldscherm tot het helpen de instellingen van de computer in orde te krijgen. Van het verbeteren van de wifi tot het bouwen of aanpassen van een website – en ga zo maar door. "Als er problemen zijn met computers, laptops, smartphones, tablets, internet, netwerken, dan helpen wij, ook als Computer Service Ouddorp het niet zelf heeft verkocht of aangelegd."

Snel reageren

Veel mensen kennen inmiddels de service van Kuipers bedrijf. Ze komen af op de beste prijs voor apparatuur en lage servicetarieven. "Ik reken 9 euro per kwartier en dat is zeer betaalbaar. Aan voorrijkosten doen we niet op de kop van het eiland en ook niet aan een minimumtarief." Yoran Kuiper noemt ook de klantvriendelijkheid als sterk punt van Computer Service Ouddorp. "Dat is heel belangrijk, net zoals het gebruiken van begrijpelijke taal en snel reageren. Ook als het druk is, bel ik altijd snel terug, en ik bel ook altijd als ik wat later kom dan is afgesproken."

Het bedrijf van de jonge ondernemer onderscheidt zich verder door de samenwerking met 2NEXUS, waarvoor Kuiper onder andere de beveiligingssystemen onderhoudt. Ook Foto Hameeteman Euronics in Ouddorp is een samenwerkingspartner van Computer Service Ouddorp. "Wij voeren reparaties en onderhoud uit voor hun klanten, en geven ook advies."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding