Eindeloos ver kijken

Het is even een klim, maar na 217 treden heb je een geweldig uitzicht. Vanaf de Toren van Goedereede zie je het stadje vanaf boven en kun je op heldere dagen eindeloos ver kijken. Naast het uitzicht kun je op de derde zolder het carillon bewonderen, daarnaast zijn er wisselende exposities in het Torenmuseum.
www.torenmuseum.nl

Je gulden is een daalder waard

Volgens het oude gezegde is je gulden een daalder waard op de markt. De wekelijkse markt op dinsdagmorgen in de Ring van Ouddorp is een leuke stop tijdens een fietstocht over het eiland. Je kunt er een lekker visje of vers fruit kopen, of vanaf een terrasje kijken naar de bedrijvigheid in het centrum. Naast het oude Raadhuis staat een tappunt voor koud drinkwater, handig om je bidon te vullen.

Rust, ruimte en lekkernijen

Een landwinkel en een theetuin zijn een perfecte combinatie. In de theetuin kun je genieten van versgeperste sappen, aardbeien die net geplukt zijn en appeltaart of boerencake, die de boerin zelf heeft gebakken. Op zonnige dagen is het heerlijk toeven tussen de bomen in de theetuin. Als het weer minder meezit is het gezellig om binnen te zitten. Voor kinderen is het een leuk uitstapje, die kunnen eindeloos spelen in het speelhuisje. Makkelijk bereikbaar vanaf het mooie fietspad tussen Ouddorp en Melissant langs de Grevelingen.

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam
www.landwinkelkeizer.nl/theetuin

Werelds genieten
Werelds aan het Strand heeft een prachtig terras en je kunt er loungebedden huren om heerlijk uit te blazen. Ook leuk is het om een loungesloep te huren en op de Grevelingen te genieten van lekkere hapjes en drankjes. In het restaurant kun je aan de bekroonde bar genieten van een lekker drankje.

De Punt 1, Ouddorp
www.werelds.nl