Afbeelding
Foto:

Zweedse fanfare op jubileumfeest De Hoop

Muziek in de buitenlucht

Zaterdagmiddag 27 mei viert Fanfareorkest De Hoop het 120-jarig bestaan met het buitenfestival 'Goeree'. Op het parkeerterrein van de Regiobank aan de Langeweg in Stellendam kunnen bezoekers genieten van optredens van De Hoop, Klippans Ungdomsorkester en Helsingsborg Concert Band. Het concert begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.

De Zweedse orkesten werken vaak samen en staan bekend om hun mars- en showprogramma. Het optreden in Stellendam is onderdeel van een muzikale reis door Nederland. De Zweden hebben een gevarieerd repertoire, van moderne muziek tot klassieke stukken. Klippans Ungdomsorkester bestaat uit een groep goedgehumeurde jongeren uit Klippan. Bij de Helsingsborg Concert Band, die trouwens ook uit jongeren bestaat, is er steeds meer aandacht voor het marcheren.

De pakweg 60 muzikanten van Fanfareorkest De Hoop van het seniorenorkest repeteren iedere vrijdag en zijn een bekende naam in de fanfarewereld. Want de Stellendamse muzikanten hebben al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Het concert gaat alleen door bij goede weersomstandigheden. De toegang is gratis, er is vrije in- en uitloop. Iedereen is op z'n Zweeds gezegd: hjärtligt välkommen!

Kader:

Op zaterdag 19 mei speelt het jeugdorkest in het Haagse Huus in Stellendam de belevenissen van Teddybeer Wasbaar. Bezoekers zijn van harte welkom om te luisteren naar het jonge, muzikale talent. Zaal open vanaf 18.30 uur, aanvang 18.45 uur. Het concert duurt ongeveer een uur en is bedoeld voor kinderen van 4-10 jaar.

De Hoop ontvangt dit jubileumjaar nog meer internationaal bezoek. De Brassband van Nieuw-Zeeland, inclusief Maori dansgroep, is begin juli te gast op het eiland. Op 4 juli geven ze een concert voor basisscholen in de Dorpstienden, 5 juli treden ze op tijdens het galaconcert van De Hoop. www.fanfaredehoop.nl.

Afbeelding
Afbeelding