De leukste stops tijdens een fietstocht

Paarden kijken


Manege Oostmoer ligt midden in de polders, in de buurt van Stad aan 't Haringvliet. Het is een leuke pitstop voor een bakkie koffie of een hapje eten. Vanuit de uitgebreide kantine heb je uitzicht op de bakken waarin jong en oud in de weer is met paarden en pony's. En op mooie dagen is het heerlijk toeven op het grote terras. Dan zie je in de verte de paarden door het groene gras draven.

Oostmoersedijk 2a, Stad aan 't Haringvliet
www.manegeoostmoer.nl

Spot jij een bijzondere vogel?

Naast de N59 is een vogelkijkhut, waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over het Haringvliet richting het Tiengemeten. De kijkhut is te bereiken door vanaf Ooltgensplaat over het fietspad langs het natuurgebied te fietsen. Ga door het smalle fietstunneltje onder de N59 door. Zet de fiets neer, stap over het hek en loop over de dijk richting de Haringvlietburg, de hut is een klein stukje verderop aan de linkerkant.

Smullen geblazen

Proeverij 13 in Ooltgensplaat is de ideale stopplaats voor fietsers. Je kunt er je bidon vullen, fietsaccu opladen, band plakken en natuurlijk lekker uitblazen onder het genot van eten en drinken. De Proeverij ligt vlakbij fietsknooppunt 98 en is makkelijk te vinden. Geen zin meer om naar huis te fietsen? Het is ook een bed en breakfast, dus je kunt blijven slapen.

Voorstraat 13,Ooltgensplaat
www.proeverij13.nl

Ambachtelijk ijs

In Herkingen kun je sinds kort terecht voor heerlijk ambachtelijk ijs. Een handig punt voor fietsers, want vanaf Herkingen is er een mooi fietspad richting Oude-Tonge. Onderweg fiets je langs de Grevelingen. Bij Battenoord kun je de uitkijktoren beklimmen voor een mooi uitzicht.
Peuterdijk 15, Herkingen
(Zie ook pagina 17)