Afbeelding
Foto:

Lekker mixen
binnen en buiten

Deze tijd van het jaar is de tuin misschien wel op z'n mooist. Door binnen en buiten te combineren kun je daar extra van genieten. Want door de tuin en het interieur op elkaar aan te sluiten ontstaat er één geheel en lopen de elementen naadloos in elkaar over. Een paar praktische tips voor een goede match tussen binnen en buiten.

Haal het groen naar binnen
Als er in huis geen groen blaadje te vinden is, terwijl de tuin volstaat met planten ontstaat er een enorm contrast. De oplossing is simpel, haal het groen naar binnen. Zaai bijvoorbeeld wat zomerbloemen en maak hiervan een mooi boeket voor in huis. Of kies een paar mooie kamerplanten, die aansluiten bij de begroeiing in de tuin. Groen in huis is sowieso een goed idee, uit onderzoek blijkt dat planten zorgen voor een gezonder leefklimaat.

Matchende meubels
De tijd dat tuinmeubilair bestond uit stapelbare plastic stoelen die na één seizoen al verkleurd waren ligt gelukkig ver achter ons. Juist ook voor buiten zijn er nu complete loungesets, inclusief comfortabele kussens. Zorg dat nieuwe tuinmeubels aansluiten bij de meubels in huis, dat zorgt direct voor verbinding tussen binnen en buiten.

Lijnenspel
Bij de aanleg van de tuin is het belangrijk om te letten op de indeling van het huis. Door (zicht)lijnen door te laten lopen ontstaat er meer rust in het ontwerp en wordt de tuin het verlengstuk van het huis. Een tuinarchitect denkt graag mee over de mogelijkheden.

Schuifpui of tuindeuren
Het beste middel om binnen en buiten te verbinden is door de grens weg te halen. Door het plaatsen van een schuifpui, of tuindeuren loopt de tuin zo over in de woonkamer of keuken. Daardoor heb je binnen het gevoel alsof je in de tuin zit en andersom. Ook leuk voor een feestje in de zomer, waarbij de gasten zowel binnen als buiten kunnen relaxen.