TrekkerTrek Familiedag

Dagje uit voor het hele gezin

De TrekkerTrek Familiedag op zaterdag 20 mei is meer dan de pakweg 150 ronkende machines die deelnemen aan de wedstrijden op twee banen. Eer is nog veel meer te zien en te beleven, waardoor het evenement een leuk uitstapje is voor het hele gezin.

Er zijn een heleboel gave kinderactiviteiten, bijvoorbeeld op een echte quad scheuren, dieren aaien in de kinderboerderij, springen op een springkussen en nog veel meer. Mannen kunnen zichzelf bewijzen op de rodeostier en op de Kop van Jut meppen met een reusachtige hamer. Vrouwen kunnen volop genieten op het Vrouwenplein. Wat denkt u van een yogaworkshop, kraampjes met leuke producten, modeshows en bloemstukken maken. 's Avonds is de Pullingparty in de feesttent, met optredens van de Hottub Heroes en DJ Littel.

De hele dag door zijn toffe acts op het terrein. Boeven worden in de boeien geslagen met behulp van politiehonden. Een bijzondere spiegel zorgt voor te gekke foto's, die je gelijk mee kunt nemen en op de modelbaan rijden vrachtwagens, tractoren en shovels af en aan. Bertje Doperwtje maakt het terrein onveilig met zijn zelfgeschreven liedjes. Dat en nog veel meer maken van de TrekkerTrek Familiedag een uitje dat je niet mag missen.

Koop vooraf je toegangskaarten op www.trekkertrekflakkee.nl. Dan kun je gelijk naar binnen om te genieten van het evenement.

Kader: Wat is TrekkerTrek?

TrekkerTrek is een krachtmeting tussen verschillende tractoren. Dit is van oorsprong ontstaan doordat boeren opschepten dat hun trekker sterker was dan die van de buurman. Maar hoe kwamen ze er nou achter wie de sterkste trekker had? Een wedstrijdje tegen elkaar natuurlijk!

Door middel van een sleepwagen en een stuk grond, waarbij de condities hetzelfde zijn, kan men zien wie nu echt de sterkste trekker heeft. Voor sommige boeren viel het toen opeens even tegen: Hun trekker was toch niet sterker dan die van de buurman. De kenners gebruiken verschillende trucs om beter te presteren tijdens de wedstrijden. Denk bijvoorbeeld aan water in de banden, de banden een beetje leeg laten lopen, het bijhangen van extra gewichten en de trekker motorisch versterken.

Kader:

Zaterdag 20 mei
Van 13.00 tot 20.30 uur
Landbouwbedrijf De Wit
Philipshoofjesweg Dirksland
www.trekkertrekflakkee.nl