Afbeelding
Foto:

Italiaans ijsje eten?

Naar Herkingen!

Echt Italiaans schepijs, kun je dat in Herkingen kopen? Jazeker, op zaterdag 15 april, de dag voor Pasen, ging aan de Peuterdijk een heuse ijssalon open voor het publiek. Het hele seizoen, tot eind september, kunnen liefhebbers hier terecht voor zesentwintig verschillende smaken. Voor de hand liggende als citroen, aardbei en mango, maar ook bijzondere als Ferrero Rocher, lemon cheesecake, Oreo en Prinsessenijs.

Achter dit mooie initiatief in Herkingen zitten Marco en Sitana van den Enden. Met hun voornamen zijn ze creatief aan de gang gegaan, wat resulteerde in de naam van de ijssalon: Marsi. "We wonen hier nu dik een jaar en wilden wel iets beginnen. Eerst dachten we aan een bed and breakfast, maar om de hoek zit er al één en er zijn ook campings. We wilden in niemands vaarwater gaan zitten, dus kwamen we op het idee van een ijssalon. We dachten: dat is nou een mooie toevoeging in het dorp", vertellen Marco en Sitana vlak voor de feestelijke opening.

Pittige verbouwing

Wat volgde was een pittige verbouwing van het naast hun woning gelegen voormalige winkelpandje, waar in een ver verleden een kapsalon, een groentezaak en – jawel – een ijssalon waren te vinden. Plus de ontwikkeling van een frisse huisstijl en een dito interieur. Zowel qua kleurstelling als qua vormgeving doet ijssalon Marsi echt Italiaans aan. Twee levensgrote foto's – van het Colosseum in Rome en een stadsgezicht van Venetië – verhogen de mediterrane sfeer nog eens.

In de zaak staan vier tafeltjes en stoeltjes en buiten een bankje. Maar waar het allemaal om te doen is, zijn natuurlijk de bakken met echt Italiaans schepijs. Dagelijks vers gedraaid en gemaakt met pure ingrediënten. Er zijn ook lactose- en glutenvrije varianten. Marco en Sita – die als het nodig is worden bijgestaan door oproepkracht Bregtje Delhaas – zijn van plan de ijssmaken zeer regelmatig te variëren. Uiteraard ook om de nieuwsgierigheid van de ijsliefhebber vast te houden: wat voor smaken presenteert Marsi nu?

Kwaliteitsijs

Naast het ijs, serveert de ijssalon aan de Peuterdijk gekoelde dranken en, binnenkort, koffie en thee. Zo is Herkingen een mooie horecagelegenheid rijker. De verwachtingen zijn hooggespannen. Marco en Sitana: "We hebben gekeken naar vraag en aanbod. Aanbod van kwaliteitsijs was er niet en de vraag is er zeker. Er zijn heel veel positieve reacties op ons initiatief. En vergeet niet dat we op een prima plek zitten: vlak bij de haven, het strandje, het bungalowpark en de camping. Bovendien loopt hier een ANWB-fietsroute langs de deur…"

<kader> Openingstijden

Van april tot eind september: dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 22.00 uur (ook op feestdagen).

Afbeelding