Afbeelding
Foto:

Huyskweker Stouten ontzorgt plantenliefhebbers met 'slimme plantenbakken'

John Stouten van Huyskweker Stouten in Oosterland heeft in zijn kas een bijzonder product. Met trots toont hij zijn 'slimme' plantenbakken en natuurlijk zijn prachtige bloemen en planten die zich voorbereiden op, of al volop in bloei staan. 21 en 22 april houdt de Huyskweker open dagen.

In de grote kas, direct langs de N59 tussen Bruinisse en Oosterland staan bloembakken en –potten te wachten op kopers. Voor veel potten zijn de kopers al bekend. Hun namen staan er al op. John Stouten geeft graag uitleg over het, in meerdere opzichten, bijzondere systeem van de potten en bakken van de Huyskweker. De balkonbakken en de bloempotten zijn uitgerust met een vernuftig systeem, waardoor het verzorgen van planten heel eenvoudig is. Onderin de bakken en potten zit een waterreservoir. Via een buis die iets boven de potgrond uitsteekt kan men water in een reservoir gieten dat zich onderin de bak bevindt. "Er kan 10 liter water in en de planten nemen dit water op. Komt er teveel water in dat wordt dan afgevoerd. Op deze manier hoeft men 's zomers, met uitzondering van heel warme dagen, de planten in de bak maar één keer per week te begieten".

De plantenbakken worden door de mensen van Stouten gevuld met een kleurenmix die samen met de klanten wordt samengesteld. Als de planten na het seizoen uitgebloeid zijn kan de bak weer worden teruggebracht. Voor het volgende seizoen kan dan weer een bak 'besteld' worden. Hiervoor betaald men dan maar de helft van de prijs. "Iedereen heeft het tegenwoordig druk. Men wil wel een mooie tuin of plantenbakken, maar men heeft niet veel tijd voor onderhoud. Dat nemen wij met ons systeem uit handen. Je hoeft bij de bak alleen maar nu en dan water bij te vullen. We ontzorgen onze klanten. Ze hoeven niet meer te sjouwen met potgrond, plantjes en bakken. We leveren een compleet product. Daarnaast is het een mooie vorm van recycling omdat de plantenbakken hergebruikt worden en niet in het milieu terechtkomen".

Naast de bakken verkoopt men bij Huyskwekerij Stouten hangpotten. Deze worden naar keuze van de klant gevuld en opgemaakt door de kwekerij. In het volgende voorjaar kan de hangpot worden teruggebracht. Als de pot onbeschadigd is krijgt men € 4,- retour.

Naast de genoemde bakken en potten kan men er ook terecht voor 'gewone' losse planten en potten.

Supervoeding

Het familiebedrijf Stouten is aangesloten bij de landelijke organisatie Huyskweker. Dit geeft de garantie dat men te allen tijde de beste materialen krijgt geleverd. Dit geldt niet alleen voor de plantenbakken, maar ook voor de plantjes en voor de plantenvoeding en meststoffen. John Stouten verkoopt 'turbovoeding' waarvan een kleine hoeveelheid op 10 liter water voor een prachtige, stevige en kleurrijke bloemen zorgen.

Gratis koffie

Gastvrijheid is een belangrijke onderdeel van de Huyskweker. Er is een gezellige koffiehoek ingericht waarin bezoekers even bij kunnen praten terwijl ze genieten van de gratis koffie of thee. Voor de kinderen zijn er aparte hoekjes met speelgoed ingericht.

Er is keus genoeg om een bak of pot naar keuze te laten vullen, er kan worden gekozen uit plantenmix met de exotische namen, zoals ivoor, golfslag, koraal, zeebries, opaal, enz. Als de bakken tot volle bloei komen zal men zien dat deze namen prima tot hun recht komen.

De familie Stouten waardeert de belangstelling van de klanten die van Goeree-Overflakkee afkomstig zijn. Het is ieder jaar weer een groeiend aantal dat de weg naar Huyskweker Stouten weet te vinden.

Huyskwekerij Stouten is te vinden langs de N59. Bij de eerste rotonde na Bruinisse, rechts afslaan en dan de borden Huyskwekerij Stouten volgen.

Voor meer informatie en openingstijden kan men terecht op www.huyskweker-stouten.nl

Oudendijk 1A, 4307 RZ Oosterland, tel.: 06-519 176 76.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding