Afbeelding
Foto:

Voorjaarsshow bij Arensman Machines

Arensman Machines is er voor de zakelijke markt én de particulier. Om dat laatste nog eens goed onder de aandacht te brengen houdt het bedrijf in Oude-Tonge op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart een voorjaarsshow. Er is veel te zien en zelf te testen op het gebied van tuin- en parkmachines. Wat een bezoek aan de voorjaarsshow extra aantrekkelijk maakt is dat Arensman Tuinmachines btw-korting geeft op alle nieuwe machines. Een aardige opsteker, zo vlak voordat het nieuwe tuinseizoen begint.

Natuurlijk wil Arensman Machines laten zien wat het allemaal voor de particuliere klant in huis heeft. "Wij kiezen voor A-merken als Stihl, Viking en Stiga, want we staan voor kwaliteit", vertellen Elbert en Mariëlle Arensman, die tijdens de voorjaarsshow tevens het 10-jarig bestaan van hun bedrijf vieren. "Dan weet je ook dat de service goed is en dat er op de lange termijn, over vijf of tien jaar, nog onderdelen verkrijgbaar zijn."

Arensman Machines heeft enkele jaren geleden bewust gekozen voor A-merken. "We hadden toen wel twintig dealerschappen. Nu zijn er nog negen over, we zijn alleen nog dealer van merken aan de bovenkant van de markt. Dat is onze specialisatie."

Tien jaar geleden nam Elbert Arensman de zaak over van zijn vader. Die was er in 1997 mee begonnen aan de Molendijk in Stad aan 't Haringvliet. In 2011 volgde de verhuizing naar de Boezemweg in Oude-Tonge. "Dat bood de mogelijkheid om te professionaliseren en te vernieuwen."

Arensman Machines breidde het aanbod aan tuin- en parkmachines uit, maar ging zich naast het verkopen en repareren van deze machines ook toeleggen op verhuur. "Het begon met verhuur als flexibele oplossing voor klanten die hun machine even moesten missen in geval van onderhoud of reparatie. Maar algauw gingen ook andere klanten van deze mogelijkheid gebruikmaken, ook veel particulieren die af en toe bijvoorbeeld een bosmaaier of een graafmachine nodig hebben." Recent is het bedrijf begonnen met lease. Het opknappen en verkopen van gebruikte machines is ook een tak van Arensman Machines.

Het bedrijf trekt klanten vanuit het hele land – onder andere voor de houtversnipperaars van het merk Jensen – en zelfs van over de grens met België. Voor de tuin- en parkmachines heeft Arensman Machines een regionale functie.

Wie eens een kijkje wil nemen, gereedschappen wil testen én profiteren van de btw-korting – op bijvoorbeeld een kettingzaag, een takkenversnipperaar, een trilplaat of een bladblazer – doet er goed aan om op 24 of 25 maart een bezoek te brengen aan Arensman Machines. De openingstijden van de voorjaarsshow: vrijdag 24 maart van 13.00 tot 20.00 uur en zaterdag 25 maart van 10.00 tot 15.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding