Afbeelding
Foto:

Cerfix werkt 'constructief' samen

Ingenieursbureau Cerfix is tegen de trend in flink gegroeid de afgelopen jaren. Het geheim? "Wij denken mee met de klant en komen met innovatieve oplossingen, die praktisch en uitvoerbaar zijn," vertelt Nardi Bolle. Hij is directielid van Cerfix, het bedrijf geeft advies over bouwkundige en civiele constructies. Het ingenieursbureau met 12 man personeel en sinds twee jaar ook gevestigd aan de Watertoren in Dirksland

"Ons werk is om de constructie van een gebouw te ontwerpen. Wij maken op basis van het ontwerp van de architect berekeningen en tekeningen voor bijvoorbeeld de fundering en hout-, staal- en betonconstructies. Dat doen we voor woningbouw, utiliteitsbouw en civiele werken. Op Goeree-Overflakkee hebben we bijvoorbeeld ons aandeel mogen leveren aan het Inspiratiecentrum op de Brouwersdam."

Particulier en zakelijk
De opdrachtgevers zijn voornamelijk bouwbedrijven en architecten, maar ook zzp'ers en particulieren kunnen terecht bij Cerfix. Cerfix is breed georiënteerd en werkt aan diverse opdrachten, van een aanbouw aan een woning tot grote bedrijfspanden. Mede-directielid Mario Verschuure: "Een opdrachtgever komt bij ons met een ontwerp van een gebouw, wij gaan vervolgens aan de slag om te kijken op welke manier het ontwerp het beste kan worden gebouwd. Door goed rekenwerk kan er vaak geld worden bespaard op de constructie."

BIM-principe
"Bouwen volgens het BIM-principe zorgt voor een revolutie in de bouwwereld. Hierdoor kan er veel sneller en goedkoper worden gebouwd. BIM staat voor 'Bouw Informatie Model', waarbij de betrokken partijen integraal samenwerken. Het gezamenlijk ontwerpen en oplossen van alle knelpunten resulteert in een efficiënt en optimaal ontwerp. Door de grondige voorbereiding worden faalkosten voorkomen en kan er veel sneller worden gebouwd. De reductie van de bouwtijd kan hierbij enorm oplopen. Daarmee lopen we echt voorop in de bouwwereld. Vorig jaar hebben we in januari een vergunningsaanvraag gedaan voor een woning, in mei woonden de mensen in het huis."

Dienstenpakket
"Onze aanpak is praktisch en doelmatig. Dat wordt gewaardeerd door onze opdrachtgevers. We worden vaak gevraagd om mee te denken bij complexe bouwplannen. Een nieuwe dienst van Cerfix is projectbegeleiding en werkvoorbereiding. Zeker in combinatie met het 3D tekenwerk is het heel efficiënt als wij ook een deel van de taken van de werkvoorbereider voor onze rekening nemen. Daardoor hebben bouwbedrijven minder werkvoorbereiding nodig en kunnen ze doen waar zij echt goed in zijn: bouwen! Meer weten? Neem dan contact op, wij vertellen graag meer over onze innovatieve oplossingen voor de bouwsector. "

Kader: Werken bij Cerfix

"Soms moeten we helaas weleens 'nee' zeggen tegen projecten, omdat we er simpelweg geen tijd voor hebben. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar tekenaars, constructeurs en BIM-modelleurs die ons team willen versterken." Op onze website www.cerfix.nl staan de actuele vacatures.

Kader: Cerfix Constructies BV / Cerfix Solutions BV
Watertoren 51A, Dirksland, 0187-609658
Schouwersweg 9D, Heinkenszand, 0113 56 40 60
info@cerfix.nl www.cerfix.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding