Afbeelding
Foto:

Bravo! Voor Daan de dierenvriend

Opnieuw een leuk boek over Daan de dierenvriend, geschreven door Heleen Buth. De meeste kinderen hebben al van Daan gehoord en gelezen. Eerder verschenen de deeltjes: Hebbes! Makkie! en Bengels! Daar staan al veel avonturen over Daan de dierenvriend in beschreven.

Daan ziet een grote groep ganzen vliegen in de vorm van de letter 'V'. Hij kijkt ze na. Wat een mooi gezicht! Zoveel ganzen bij elkaar.
Maar een tijdje later komt er een eenzame gans aangevlogen:

Daan kijkt de gans na.
Hij vliegt maar rond.
En steeds roept hij: Gak, gak!
Opeens hoort Daan nog een gans.

Hij komt naar de eenzame gans toe.
Hij vliegt een rondje om hem heen.
Het lijkt wel of hij zegt: Kom maar.
Ga maar met mij mee.

Zo leert Daan een les van de ganzen. Samen met papa zoekt hij op de laptop informatie op over ganzen. Ganzen laten elkaar niet in de steek, ze helpen elkaar altijd. Om de beurt vliegen ze voorop. Om de beurt doen ze het zware werk. Ze zorgen ook voor een gans die ziek wordt of achterblijft.

Op een dag komt de buurman van Daan vragen of Daan op zijn cavia wil passen. Cavia Truus is bij Daan aan het goede adres, want Daan houdt veel van dieren.
Maar dan wordt Daan ziek…Hij heeft griep. Hoe moet het nu met het verzorgen van de cavia van de buurman? Mam zegt: Weet je nog van de ganzen? Ze helpen elkaar. Ook als ze ziek zijn. Zo zorg ik nu voor jou en je dieren.
Als Daan lekker op de bank ligt, mag de cavia even bij hem liggen van mama. Dan gaat het mis… Daan valt in slaap en Truus gaat aan de wandel. Waar is ze toch? Ze horen haar wel af en toe, maar kunnen haar niet pakken. Als papa en mama ook nog ziek worden weet Daan helemaal niet meer hoe hij de cavia weer in de kooi moet krijgen. Daan belt opa. Die kan vast helpen. Tenminste, dat hoopt Daan. Opa weet altijd raad. Maar helaas, opa zegt alleen maar moeilijke dingen. Daan begrijpt het niet. Hoe moet het nu als de buurman terugkomt van vakantie en Truus zit niet in haar kooi?

Uiteindelijk komt alles toch goed. Mam laat Daan weer aan de ganzen denken. Soms gaat het anders dan je denkt, maar dan toch samenwerken, om de beurt het lastige werk doen. En als het niet goed gaat? Houd vol! Niet bang zijn. Het komt goed.
Bravo, Daan! zegt opa dan.

Een leuk en aansprekend boekje over dieren, samenwerken, vertrouwen op God, elkaar helpen en volhouden! Het boek heeft eenvoudige, leuke tekeningen die passen bij het verhaal. Net als de andere deeltjes heeft ook dit boek een fleurige en vrolijke omslag.

Prijs:         € 8,90
Leeftijd:         Om voor te lezen vanaf 4 jaar, om zelf te lezen vanaf 6 jaar.
Uitgeverij: Den Hertog, Houten
ISBN:         9789033128448