"Je ziet het gewoon echt niet in het donker"

Vervolg van de voorpagina

Een kerngericht medewerker van de gemeente, die aanwezig is tijdens de bijeenkomst, geeft aan dat het ook voor de gemeente lastig is om in contact te komen met de juiste personen binnen het Waterschap. Iemand in de zaal oppert om alle Stadtenaren op te roepen om mails te sturen naar het Waterschap Hollandse Delta. Dirk Timmers, woordvoerder waterschap Hollandse Delta: "We hebben goed contact met de dorpsraad en willen ook de banden met de buurtverenigingen versterken."

Slechte belijning

Het tweede kritiekpunt is de slechte belijning op de dijken tussen Middelharnis en Stad en de weg tussen Stad en Den Bommel. De onderbroken belijning is volgens bewoners op veel plaatsen slecht zichtbaar, zeker als het regent en donker is. "Je ziet het gewoon echt niet." Volgens waterschap Hollandse Delta voldoet de belijning aan de norm en het programma van eisen. Het Stadsoverleg geeft aan dat er door het Waterschap een zogenoemde oplegbelijning is toegezegd. Dirk Timmers: "Deze mogelijkheid is in een eerder stadium van het ontwerp wel aan de orde geweest, maar niet in het eindontwerp opgenomen. Dergelijke oplegbelijning wordt niet toegepast op dit type wegen.

Er staan nog een aantal werkzaamheden op het programma voor de toegangswegen van en naar Stad aan 't Haringvliet. "Dit voorjaar wordt bij de rotonde bij Middelharnis, bij de Oudelandsedijk, een bromfietsdoorsteek aangelegd. Ook wordt de bebording aangepast. Aan de Groeneweg, tussen de Schaapsweg en de Lageweg, wordt tussen de hoofdrijbaan en het fietspad bermbescherming aangebracht."

Hard rijden

Ook wordt er gemopperd over automobilisten die te hard rijden. Een bewoner zegt: "Ik voel mij net gekke Henkie als ik met zestig over de dijk naar Middelharnis rij. Ik word dan door Jan en alleman ingehaald. Bijna iedereen rijdt veel harder dan toegestaan." Dirk Timmers: "Er is recent een verkeersonderzoek uitgevoerd naar de snelheid van weggebruikers. De resultaten hiervan worden binnenkort bekend. Als dan blijkt dat de snelheid structureel te hoog is, zullen we in overleg treden met de politie en het openbaar ministerie."

Er zijn ook een paar positieve berichten tijdens de bijeenkomst in het Trefpunt. Het verkeer op de 'sluiproute' van Middelharnis naar de N59 is flink afgenomen en er zijn sinds het aanpassen van de weg minder ongelukken gebeurt. Maar tevreden zijn de bewoners van Stad aan 't Haringvliet nog niet...

Contact

Inwoners kunnen met vragen, meldingen en klachten altijd contact opnemen met het waterschapsloket: mail naar het waterschapsloket: 2005005@wshd.nl of bel 24 uur per dag, 7 dagen per week naar tel. 0900–2005005 (lokaal tarief)."