Vermiste sportvissers

OUDDORP - Afgelopen weekend hebben de vrijwilligers van de KNRM in Ouddorp meegeholpen met de zoektocht naar de vermiste sportvissers. Er werd alarm geslagen nadat een sportvissersboot zaterdag niet op de afgesproken tijd was teruggekeerd bij de auto op Neeltje Jans. Van de drie opvarenden was niets meer vernomen. Tot diep in de nacht is er gezocht, samen met andere reddingsstations en hulpdiensten. Toen het zondagmorgen licht werd is de zoektocht hervat. Op Facebook schrijft de KNRM Ouddorp: "Uiteindelijk is het wrak van het sportvissersbootje uren later aangetroffen. Twee slachtoffers konden worden geborgen, waarbij door de verschillende hulpdiensten met man en macht werd gewerkt om voor de familie zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen."


Geen contant geld meer in de bus

REGIO - Vanaf 1 januari kan er in de bussen van Connexxion niet meer met contant geld worden betaald. Een buskaartje kan in het nieuwe jaar alleen nog worden betaald met een bankpas. Dat werkt volgens de vervoersmaatschappij sneller en makkelijker en is veiliger voor de chauffeurs en reizigers.


Ongeval

STELLENDAM - Woensdag 6 december vond er een eenzijdig ongeval plaats bij de rotonde aan de Zuiderdiepstraatweg. Er raakte één persoon gewond, daarvoor kwam de ambulance ter plaatse. De bedrijfsauto is weggehaald door een bergingsbedrijf.


Spoedplein

DIRKSLAND - In het ziekenhuis is maandagavond het nieuwe Spoedplein officieel geopend. Hier werken de huisartsenpost en het ziekenhuis nauw samen. Men kan dagelijks na 17.00 uur en in het weekend terecht op het Spoedplein. Vanwege de geografische ligging wordt het wel de meest onmisbare Spoedeisende Hulp van Nederland genoemd. Het Spoedplein bestaat uit 14 bedden, die zowel voor huisartsenpostpatiënten als de spoedeisende hulppatiënten worden gebruikt. Meer informatie staat op pagina 5.