Afbeelding
Foto:

Samenwerking De Vluchtheuvel en Schuilplaats van start op Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vanaf 1 december is het Diaconaal Maatschappelijk Werk (DMW) Goeree-Overflakkee van start. In het verenigingsgebouw De Hoeksteen aan de Ring 13 in Middelharnis openen zij een hulpverleningslocatie. Daar bieden Stichting De Vluchtheuvel en Stichting Schuilplaats samen professionele christelijke hulp bij psychosociale problemen.

In de regio is behoefte aan christelijke hulpverlening bij psychische problemen, relatie- en opvoedproblemen. Om hierin te voorzien is DMW Goeree-Overflakkee opgericht. Beide organisaties nemen als gecertificeerde, christelijke hulpverleningsorganisaties de uitvoering van de hulpverlening voor hun rekening. Verschillende lokale kerkelijke gemeenten dragen bij aan de kosten van de hulpverlening. Hierdoor kunnen hun gemeenteleden tegen een gereduceerd tarief worden geholpen. Samenwerking tussen de hulpvrager, de kerkelijke gemeente en de hulpverlening past helemaal in deze tijd. De samenwerking tussen Schuilplaats en De Vluchtheuvel is uniek. Op deze wijze hopen de organisaties nog beter aan te sluiten bij de wensen van de kerk en haar leden.

Beide organisaties bieden al meer dan 35 jaar hulp en ondersteuning bij een breed scala aan psychosociale problemen. Stichting De Vluchtheuvel gaat uit van de Gereformeerde Gemeenten en werkt binnen de gereformeerde gezindte. Stichting Schuilplaats is een interkerkelijke organisatie. Beide stichtingen hebben meerdere hulpverleningslocaties, verspreid over het land. DMW Goeree-Overflakkee brengt betrouwbare, identiteitsgebonden hulp dichtbij de kerk en de hulpvrager.

Voor meer informatie en/of aanmelding kan men bellen naar 0318-547870 (Schuilplaats) of 0113-213098 (De Vluchtheuvel). Of via de website: www.stichtingschuilplaats.nl of www.stichtingdevluchtheuvel.nl.