Afbeelding
Foto:

Hoornbeeck College Goes opent vernieuwd pand

GOES – Op 23 november opende gedeputeerde A.J. van der Maas (SGP) de vernieuwde locatie van het Hoornbeeck College te Goes. De afgelopen jaren maakte de locatie een forse groei door. Uitbreiding bleek onvermijdelijk.

Het pand is grondig aangepakt. Een deel van de bestaande bouw is gerenoveerd, een ander deel is gloednieuw. Dit project resulteerde in een toekomstbestendige school: ruim 70 moderne lokalen met actuele voorzieningen in de beroepssfeer en daarnaast vele onderwijsruimten. De nieuwbouw is gericht op de omgeving. De aula heeft grote ramen, waardoor buurtbewoners naar binnen kunnen kijken en studenten naar buiten.
Van der Maas drukte een knop in, waardoor de openingsvideo startte. Prachtige beelden lieten zien waarom het Hoornbeeck College Goes van waarde is voor Zeeland. Een kernwoord is 'verbinding'. Er zijn uitstekende contacten met het bedrijfsleven, instellingen, toeleverende scholen, etc.
Locatiemanager Evert Timmerman is dankbaar en gepast trots: "Het Hoornbeeck College in Goes is tweemaal zo groot geworden dan het oude gebouw. Dat maakt ons dankbaar. We hebben momenteel 720 studenten die reformatorisch onderwijs volgen. Het is mijn hoop dat we dit nog lang op deze plaats kunnen aanbieden."
Het Hoornbeeck College heeft naast Goes nog vijf locaties, in onder andere Rotterdam, Gouda, Amersfoort, Apeldoorn en Kampen. Landelijk studeren er ongeveer 6.500 studenten, die christelijk onderwijs ontvangen in de richtingen Zorg & Welzijn, Techniek, Dienstverlening en Economie.