Afbeelding
Foto:

Natuur-lijk Ouddorp lanceert ideeënbus

OUDDORP - Natuur-lijk Ouddorp, streeft sinds haar oprichting in oktober 2015 voor het behoud van de natuur, landschap, identiteit en cultuur van De Kop van Goeree.

In het kader hiervan zijn verschillende acties ondernomen. Er werd een petitie gehouden, een rondleiding met een deel van de gemeenteraad, er was de vorming met een menselijke keten langs de kust van Ouddorp. "Allemaal zeer geslaagde acties, maar niet geleid tot het beoogde resultaat", aldus initiatiefnemer Hans Klijn. Ook het indienen van een zienswijze en een recreatievisie hadden volgens hem geen resultaat.

Toch blijft Natuur-lijk Ouddorp streven naar een constructief overleg met burgemeester en wethouders, maar zeer zeker ook met de huidige politieke partijen in de gemeenteraad. Dit beoogde doel is voor Natuur-lijk Ouddorp prioriteit nummer één.

Ideeënbus

Om invulling te geven aan het overleg met college en raad, lanceert Natuur-lijk Ouddorp de ideeënbus van Natuur-lijk Ouddorp.
Men doet een oproep aan alle burgers en recreanten op Goeree Overflakkee, om ideeën aan te dragen, in het kader van de beoogde plannen van de Gemeente Goeree Overflakkee, zoals verwoord in de onlangs aangenomen recreatievisie.
"Een recreatievisie, die tot doel heeft om de omzet op termijn te verdubbelen, weliswaar deels in geldelijke zin, maar ook in fysieke zin, door het realiseren van 800 extra recreatiewoningen. Ook al zou het in financiële zin zijn, dan nog kan dat alleen maar door investeringen van vakantiegangers en dagjesmensen. 800 extra recreatiewoningen, kan niet anders gerealiseerd worden dan dat dit ten koste gaat van de natuur en of landbouwgronden".

De bevolking wordt opgeroepen om vanaf heden tot aan eind januari 2018 ideeën aan te dragen, die Natuur-lijk Ouddorp zal overhandigen aan Burgemeester en Wethouders, maar ook aan de Gemeenteraad van Goeree Overflakkee. Zodat een iedere politieke partij tijdig voor de gemeenteraadsverkiezingen weet, wat er leeft onder de bevolking en recreant.

Ideeën over de volgende zaken kunnen worden aangedragen:
De kust, (duinen en strand), de natuur, de landbouw, de slechtweervoorzieningen, de identiteit, de cultuur, de zondagsrust.
De infrastructuur (wegen en parkeren) in relatie tot de veiligheid van onze burgers en dan vooral schoolgaande kinderen en ouderen. (Omzetverdubbeling betekent automatisch meer verkeer op de toegaande wegen op het eiland van Goeree, maar zeer zeker op het interne verkeer in Ouddorp

Ideeën kunnen gestuurd worden naar Natuur-lijk Ouddorp, Zeebrekersweg 18, 3253 VS Ouddorp, e-mail: j.klijn3@chello.nl of: natuurlijkouddorp@gmail.com.