Afbeelding
Foto:

Hoop is besmettelijk!

Tussen de nieuw verschenen bundels met kerstverhalen een boekje in bescheiden formaat, dat opvalt vanwege de originele opzet en de scherpe prijs.
De inhoudsopgave laat zich lezen als een menukaart voor een uitgebreid diner. Bij elke volgende gang hoort een kerstvertelling. Aan deze bundel werkten onder meer Ina van der Beek, Judith van den Berg, Jolanda Kromhout en Ann Voskamp mee.
Amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht worden opgeluisterd met kerstverhalen die zich afspelen in de wereld van vandaag of juist in lang vervlogen tijden.
Elke kok weet dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarom geven de samenstellers van deze bundel vooraf nuttige tips voor een goede voorbereiding bij het vertellen van een verhaal.
Ook krijgt de lezer vooraf de uitnodiging om juist in de drukke tijd voor Kerst terug te gaan naar de basis – de tijd van verwachten en uitzien in de periode van Advent.
Het voorgerecht biedt een kerstparabel 'De Heer van het woud', gevolgd door de keuze uit twee verhalen zowel bij het hoofdgerecht als het nagerecht. Indrukwekkend is het verhaal van de kleine Luna. 'Ik weet nog hoe weinig ze woog, hoe licht ze was, hoe heilig. En toen kwam advent, en Luna's vechtende en falende en gebroken hart bonsde als een bedelaar en de intensive care vroeg ons of het mocht: een operatie.'
De verhalen zijn geschikt om voor te lezen of te vertellen en worden afgewisseld door gedichten en korte gedachten ter overdenking. Centraal staat steeds de boodschap van Hoop.
Het boekje sluit af met een kerstzegen, naar aanleiding van Jesaja 9:5-6.
De Bijbelteksten in deze uitgave zijn, tenzij anders vermeld, ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling.
Achterin het boek is een verwijzing te vinden naar boeken van de auteurs die een bijdrage leverden aan deze bundel.

Het kerstdiner
Een bundel vol smakelijke verhalen
2017, Ark Media
46 blz., € 4,95
ISBN 9789033 884344

+ Prijs-kwaliteit
+ Tips voor het houden van een boeiende vertelling