Afbeelding
Foto:

Muziekfestival en jubilarissen voor 'Concordia' Ouddorp

OUDDORP - Het gaat goed met Brassband 'Concordia' uit Ouddorp. Zo deden ze onlangs mee aan het Eiland IJsselmonde festival in Barendrecht.

Een spannende dag. Maar het ging fantastisch. Het eerste werk: Knoxville 1800 van James Curnow werd door de jury beoordeeld als een stijlvolle uitvoering en beloond met 80 en 82 punten.
Daarna volgde het mooie Friendly Takeover van Olivier Waespi en opnieuw een positief geluid van de jury. Een boeiende uitvoering en een mooie Brassband klank, stond er lovend in het juryrapport en ook dit werk werd gewaardeerd met 82,5 en 82 punten. Een prachtige score, waar zowel dirigent Gert v.d. Weide als iedereen van de Brassband heel gelukkig mee was.

Als afsluiting van deze feestelijke dag volgde een verrukkelijk warm en koud buffet boven de visafslag bij de deltahaven. De avond werd onderbroken door de secretaris, Dorien, die maar liefst een drietal jubilerende leden naar voren riep. Broer en zus, Lejan en Marieke van Splunter en Sander Mierop. Alle drie 25 jaar lid van Concordia. Alle drie heel jong begonnen en uitgegroeid tot geweldige muzikanten. Dorien bleek een groot dichterstalent te bezitten (om jaloers op te worden met de decembermaand in het vooruitzicht) en liet geheel in dichtvorm leuke, mooie, hilarische en lovende woorden horen over de drie jubilarissen. En uiteraard was er een oorkonde en bloemen voor alle drie.

Ondertussen zijn de muziekpieten van Concordia alweer druk bezig voor de Sint en staan ze 25 november op de Winterfair oliebollen te bakken t.b.v. Concordia. Het Kerstconcert is vrijdag voor Kerst.