In het voormalige gemeentehuis worden hoogstwaarschijnlijk appartementen gerealiseerd. Foto: WIm van Vossen
In het voormalige gemeentehuis worden hoogstwaarschijnlijk appartementen gerealiseerd. Foto: WIm van Vossen Foto: Wim van Vossen

Oude-Tongenaren willen meer seniorenwoningen

OUDE-TONGE – Tijdens de jaarlijkse inwonersavond afgelopen maandag waren er veel vragen over de bouw van nieuwe woningen in het dorp. De inwoners zijn bang, dat alle nieuwbouwwoningen voor de verkoop zullen zijn. Zij zien immers het liefst betaalbare seniorenwoningen in de huursector.

Door Mirjam Terhoeve

In Oude-Tonge zijn bijna alle braakliggende gronden en gebouwen in handen van projectontwikkelaars. De inwoners vrezen, dat deze allemaal bebouwd zullen worden met koopwoningen. Ook het oude gemeentehuis staat op de nominatie om omgetoverd te worden tot appartementencomplex. Wethouder Peter Feller kreeg tijdens de avond heel wat vragen op zich af. Vorig jaar was er een bijeenkomst in de Grutterswei, waarbij de inwoners konden meepraten over een nieuwe bestemming. Veel oudere inwoners gaven toen aan liefst seniorenwoningen te zien in de huursector, want die zijn er vooralsnog veel te weinig. "In Sommelsdijk is het wel gelukt om dit te realiseren", vertelde een van de aanwezigen. "Waarom niet hier?"

De wethouder meldde dat de plannen voor het gemeentehuis, opnieuw uitgewerkt zullen worden. "De overeenkomst tussen gemeente en de projectontwikkelaar zullen binnenkort worden ondertekend en dan zal er opnieuw een informatieavond komen over de plannen en de kosten. Ook het terrein van het oude Ebbe en Vloed is verkocht aan een projectontwikkelaar en ook daar worden plannen voor gemaakt". De aanwezigen riepen de gemeente op om zich, zo goed als mogelijk, in te zetten voor woningen, waar behoefte aan is. "En dat zijn huurwoningen", zo luidde het eensgezind.

Kijk voor een overzicht met alle woningbouwplannen in Oude-Tonge op pagina 5.