Afbeelding
Foto:

CDA presenteert kandidatenlijst

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met nog slechts enkele maanden voor de boeg bereiden politieke fracties en belangengroepen zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Bij de meeste fracties die nu in de raad zijn vertegenwoordigd zijn de kandidatenlijsten al opgesteld en is het wachten op besluitvorming in een algemene ledenvergadering voor de definitieve vaststelling.

Door Jaap Ruizeveld

Het CDA met lijsttrekker Tea Both - Verhoeven uit Dirksland is dit proces al gepasseerd. Op de lijst liefst 35 namen. Nummer 2 is het huidige raadslid Dirk Pijl uit Goedereede en nummer 3 Lobke van Oorschot-Coppens. Daarna volgen op 4. Daniël Huising (Sommelsdijk), 5. Rudie Heintjes (Oude-Tonge), 6. Bram Pijl (Ouddorp), 7. Liesbeth Keijzer-Westhoeve (Stellendam), 8. Joar v.d.Velde (Herkingen), 9. Manel van der Steen (Goedereede), 10. René Sauren (Den Bommel), 11. Diana Nuij-Meijer (Stellendam) en 12.Jan-Anton Houweling (Middelharnis).

Lijstduwers

Zoals al eerder bekend is gemaakt is Robert van Papeveld (huidige fractieleider) niet beschikbaar voor een nieuwe raadsperiode. Hij fungeert nu op de kandidatenlijst als lijstduwer. Dat geldt ook voor Arend-Jan van der Vlugt (huidig CDA-wethouder) die heeft aangegeven opnieuw beschikbaar te zijn voor een CDA-wethouderszetel in de nieuwe raadsperiode. Bekende namen als lijstduwers zijn op de lijst o.a. ook Kees Sinke (Goedereede) en Peter Visser (Middelharnis).