Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

Winterfair in De Vliedberg sfeervol en gezellige druk

OUDDORP - Sfeervol en gezellig druk, ondanks het miezerige weer. Zo typeerde woensdag mevrouw Angela van Rijn, begeleidster Activiteiten , tevens coördinator vrijwilligersinzet, de jaarlijkse Winterfair in zorgcentrum De Vliedberg in Ouddorp. Eilandelijke bedrijven en instellingen maakten hun opwachting met goed gevulde kraampjes die een vrolijke uitstraling gaven.

Door Jaap Ruizeveld

Niet alleen in de hal van het zorgcentrum, rondom receptie en restaurantdeel, ook buiten met een stand waarin oliebollen en vissoorten aan de man en vrouw werden gebracht. Dat alles op vrijwillige basis met het doel gelden te verkrijgen die besteed kunnen worden aan activiteiten voor de eigen bewoners. Met daarbij een specifieke inzet waarbij de omzet van de schilderijen wordt geschonken aan Kika. Genoeglijk schuifelden aspirant-kopers, waaronder Vliedberg-bewoners en ook familieleden en vrienden langs de kramen. En met een kopje koffie of thee op de tafeltjes was het goed toeven.

Enthousiast

Angela van Rijn vertelt enthousiast over de vele activiteiten die in De Vliedberg worden georganiseerd. Zij is dankbaar dat er ruim 220 vrijwilligers zijn geregistreerd. Met zo'n team is inzet op veel fronten mogelijk, zegt ze. In de begeleiding bij evenementen, in de bibliotheek, de zaalinrichting, bij het uitserveren en de hulp bij het eten. Een ruime diversiteit. Het is niet alleen leuk om dit alles voor de bewoners te kunnen doen, het geeft ook een stevige band met hen. Binnenkort staan er een High Tea en een Bruidsmodeshow op het programma. Succesvol is en blijft de bingo. Ook de Italiaanse hapjes-bijeenkomst scoorde goed.

Afbeelding