Geslaagd jubileum damtoernooi E.N.E.O.52

MELISSANT/STELLENDAM - Het jubileum damtoernooi van 65 jaar E.N.E.O.52 te Melissant is een geslaagd damevenement geworden. Op vrijdagavond werden we gastvrij ontvangen door de heer A. Breen van 't Wapen van Stellendam.

De leden en het bestuur gingen aan de slag in twee zalen met het ophangen van de vele sponsorvlaggen en het gereedzetten van de damborden. De prijzen werden opgesteld en uitgestald in de derde zaal, die tevens als speelzaal werd gebruikt. Deze zalen werden geheel belangeloos ter beschikking gesteld.

Op zaterdagmorgen rond 8.45 uur kwamen de eerste spelers binnendruppelen van heinde en verre. Damvrienden van Goeree-Overflakkee, maar ook uit Zeeland en zelfs uit Gelderland (Lunteren). Alle 44 deelnemers gingen er met een leuk prijsje vandoor, waarvan de eerste drie met een geldprijs.
Dit kon allemaal gerealiseerd worden door de vele sponsors die de damsport een warm hart toedragen. De winnaar van het toernooi is geworden Arie den Hollander uit Middelburg. De tweede plaats was voor Johan Top, het 17-jarige talent van Des Lunteren. Derde werd Han van de Velde, dammer bij Sint-Philipsland. Hieronder volgt de eindstand vanaf de vierde tot de 44e plaats: Aart Slager; Cor Boot; Niels Roelofsen; Jaap Heij; Bram Cysouw; Bert Visbeen; Wim van Schie; Rinus Provoost; Jan Boone; David Bosselaar; Wim Koppejan; Peter Schunselaar; Ludwig Willson; Jan Cysouw; Cees Rijk; Michel Hendriksen; Frans Blaas; Jan Koppejan; Jan van den Ouden; Wim van Geelen; Bram Jelier; Nico Flikweert; Jaap Verstraate; Izak Mackloet; Jan van Hoorn; Cor Visbeen; Jan Looij; Rino Kwakernaak; Henk Floresteijn; Ron Jongejan; Hans Visbeen; Theo Goedegebuur; Jo Houmes; Hans Melaard; Joop de Jong; Adam van Huizen; Koos Dekker; Jaap van Koppen; Geert Kamp; Leen Breen; Adrie Tieleman.